VIDEO 70 arbejdsløse akademikere tog på 11 timers jobjagt på Folkemødet

En bus med 70 arbejdsløse akademikere ankom til Allinge med et mål: At netværke sig til et job.

Rebecca Deely havde 11 timer på Folkemødet fredag til at suge inspiration, viden og ikke mindst visitkort til sig i jagten på et job.

Man kan få øl, pølser og politiske diskussioner på Folkemødet, der fra torsdag til søndag finder sted i Allinge på Bornholm. Men kan man også få et job?

Det satte Magistrenes A-kasse sig for at teste af, da de fredag kørte 70 arbejdsløse akademikere til Folkemødet - hvor et hav af virksomheder, interesseorganisationer, brancheforeninger og konsulenthuse er repræsenteret - med det ene formål at netværke og lade sig inspirere til et arbejde.

En af dem var Rebecca Deely fra Skovshoved. Hun er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet og har også læst sprog og økonomi på Copenhagen Business School. Hun har arbejdet som projektleder og har både erfaring fra det private, staten og NGO'er.

Se i videoen herunder, hvordan jobjagten gik hende:

Klokken 10.36: Målet er at få en masse visitkort med hjem

- I stedet for bare at sidde derhjemme og kigge på jobopslag og vente på, at der dukker noget op, gælder det om selv at være opsøgende, siger Rebecca Deely.

- Jeg håber at komme hjem med en masse inspiration og en masse visitkort, så jeg kan tage kontakt til nogle af dem, når jeg kommer hjem igen.

Klokken 14.55: Fire visitkort og en masse inspiration rigere

- Jeg har virkelig fået god inspiration og hørt nogle spændende oplæg – og så er jeg oppe på fire visitkort nu. Jeg har simpelthen været effektiv, siger Rebecca Deely.

Klokken 20.46: Otte visitkort efter 11 timer slaraffenland for en jobsøgende

- Det har været en rigtig stor oplevelse. Det er jo et mekka, fordi det hele er samlet på ét sted – både virksomheder, organisationer, NGO’er og det offentlige. Det er et slaraffenland for en jobsøgende som mig. Jeg synes, jeg er kommet rigtig langt på de 11 timer. Jeg har også været meget målrettet, for jeg var jo ”on af mission”.

- Jeg nåede op på otte visitkort. Mandag lægger jeg det hele frem på bordet og kigger på det. Og så vil jeg kontakte dem alle for lige at sige tak for en god snak. Det giver mig også lejlighed til at fortælle lidt mere om mig selv og sende mit CV, siger Rebecca Deely.