VIDEO Analyse: Astrid Krags farvel gør det svært for SF at rejse sig

Med sundhedsminister Astrid Krags farvel til SF og goddag til Socialdemokraterne bliver SF politiske genrejsning besværliggjort, vurderer DRs politiske analytiker Jens Ringberg.

På Facebook bekræfter Astrid Krag, at hun forlader SF til fordel for Socialdemokraterne.

Dermed følger hun i fodsporene på Jesper Petersen og Emilie Turunen, der skiftet fra SF til Socialdemokraterne inden for få dage i marts, samt Thor Möger Pedersen, der lavede samme partiskifte i juni.

- Regeringsprojektet var også Astrid Krags projekt. Det projekt ligger nu på jorden, og derfor har hun taget dette valg og kommer over til et parti, hvor hun har mange gode SF-bekendte, DRs politiske analytiker Jens Ringberg.

- Det har logikken for sig, fordi Astrid Krag har arbejdet tæt sammen med Jesper Petersen, Thor Möger Petersen, Emilie Turunen og de andre fra kredsen omkring Søvndal er blevet socialdemokrater, siger han..

Et tab for SF

Med Astrid Krags farvel har SF dermed sendt en lille håndfuld talentfulde politikere til Socialdemokraterne på under et år.

Derfor bliver nu sværere for SF at genrejse sig selv, vurderer Jens Ringberg.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så mister SF en yngre politiker, som har været formand for SF's Ungdom og har ministererfaring, som man nu ikke kan bruge i den genopretning, som skal til.

- Det må jo siges at være et tab, siger Jens Ringberg.

Se hele Jens Ringbergs analyse af Astrid Krags partiskifte i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter