VIDEO Bilka-Mohamad til Venstre-profil: I behandler flygtninge umenneskeligt

17-årige Mohamad Al Jawerheri mener, at Danmark burde føre asylpolitik som i Sverige.

Der var alvorlige emner som krig og flygtninge på programmet, da Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, tørnede sammen med 17-årige Mohamad Al Jawerheri, der blev kendt, da Bilka fyrede ham på grund af en Facebook-debat om islam.

Den unge gymnasieelev er skuffet over regeringens syn på flygtninge og mener, at Danmark burde gøre som Sverige og tage imod langt flere i stedet for at forsøge at holde dem væk:

- Jeg flover mig over den måde, Danmark har håndteret den her flygtningekrise på. Vi har fralagt os ansvaret og lagt det over på andre lande, sagde Mohamad Al Jawerheri til Venstre-ordføreren, da begge gæstede 'Clement Direkte' på DR2.

- Og de flygtninge, vi så tager, behandler vi helt umenneskeligt, sagde han.

Men det synspunkt er 'fuldstændig absurd', mener Marcus Knuth:

- Årsagen til, at folk vandrer op og vælger ikke at søge asyl i Østrig, Balkan, Tyskland eller Tyrkiet er jo, fordi vi har et af verdens bedste velfærdssamfund, sagde Marcus Knuth og gjorde opmærksom på, at Danmark i 2014 var det land, der modtog næstflest syriske flygtninge per indbygger.

- Det svenske asylsystem er brudt sammen, flygtningene koster dem nu det samme som hele deres sygehussystem, lød det fra V-ordføreren.

Se klip fra programmet i videoen over artiklen.