VIDEO Deadline-vært til Vermund: Undskyld mig, det giver jo ingen mening

En borgerlig statsminister har alene Nye Borgerliges opbakning, hvis partiet får tre krav opfyldt. Men partiet vil omvendt heller ikke vælte statsministeren.

Hvis Nye Borgerlige kommer i Folketinget efter et fremtidigt folketingsvalg, har partiet tre ultimative krav for at pege på en given statsminister.

De krav er:

  • Krav 1: Stop for al asylbehandling i Danmark.

  • Krav 2: Udlændinge skal forsørge sig selv eller forlade Danmark. Kun danske statsborgere skal have adgang til offentlig forsørgelse.

  • Krav 3: Alle udlændinge skal udvises første gang, de dømmes for kriminalitet.

Hvis de ikke bliver opfyldt af for eksempel Venstres Lars Løkke Rasmussen, så vil Nye Borgerlige ikke pege på ham. Partiet vil dog heller ikke vælte ham, men alligevel sørge for, at han bliver statsminister.

- Det hænger jo ikke sammen? Det kan jo ikke lade sig gøre, lød det fra Deadline-vært Niels Krause-Kjær, der havde besøg af Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, i udsendelsen torsdag aften.

- Jo, det hænger fuldstændig sammen. For at man kan blive statsminister, skal man ikke have et flertal imod sig. Så hvis man skal have opbakning til at blive statsminister, skal man jo samle de mandater, der skal til, og det er jo 90, for at man ikke har et flertal imod sig, lyder forklaringen fra Pernille Vermund.

Ved næste valg bliver der højst sandsynligt mulighed for at sætte krydset ved Nye Borgerlige, efter de har indsendt 20.109 vælgererklæringer til godkendelse i til Social- og Indenrigsministeriet.

Se klippet i videoen i toppen af artiklen, og se hele interviewet med Pernille Vermund fra Deadline herunder: