VIDEO Debat om IC4-tog: Skal de skrottes?

Venstre har mistet tilliden til IC4-togene og vil hellere satse på elektricitetsdrevne tog.

Skandalen om IC4-togene fortsætter. En opgørelse viser, at togene er blevet én milliard dyrere end først antaget.

I går kom det sidste og 83. IC4-togsæt til Danmark. Samtidig viser et aktstykke fra Transportministeriet, at prisen på togene er endt på over 6,2 milliarder kroner. Dermed er prisen på togene skredet med mere end én milliard kroner.

I øjeblikket er det kun 23 af de 83 togsæt som er i brug. Det får nu Venstre til at trække i nødbremsen. I stedet for at få alle togsættene på skinner, vil partiet hellere opgradere et mindre antal, og fremover satse på elektriske tog.

- IC4 bliver aldrig et pålideligt tog.

- Man skal ikke fortsætte bevidstløs ud af et spor, for det står klart, at IC4 aldrig bliver et pålideligt og godt tog. Der er masser af meldinger om, at det er ukomfortabelt og at det støjer. Det er simpelthen et tog, som passagerne ikke har taget til sig, siger venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Hos socialdemokraterne vil man også meget gerne satse på elektriske tog, men her mener trafikordfører Rasmus Prehn ikke, at man allerede skal skrotte en stor del af IC4-togene:

- Selv hvis vi beslutter os for at elektrificere, så kan der gå fem, ti eller 15 år, før det bliver en realitet. Der skal være nogle tog at køre i i mellemtiden, lyder det.

Se hele debatten mellem de to trafikordførere i videoen øverst.

Facebook
Twitter