VIDEO Elbæk frygtede spærregrænsen efter udsagn fra integrationsordfører

Udsagn fra Alternativets daværende integrationsordfører gjorde partileder Uffe Elbæk bekymret før valget.

Forud for folketingsvalget i juni 2015 skabte Alternativets daværende integrationsordfører, Uzma Ahmed, postyr i partiet.

Udtalelser fra partiets ordfører fik Alternativets leder, Uffe Elbæk, til at frygte, at vælgerne ville fravælge at stemme på partiet ved det kommende valg.

I dagbladet Politiken var den daværende integrationsordfører i maj 2015 citeret for at mene, at indvandrere skulle sendes tilbage til deres hjemland, hvis de ikke gad lære dansk eller gik ind for ligestilling.

Udsagnene fik panderynkerne frem hos partileder Uffe Elbæk.

- Hvad fanden i helvede gør vi? For hun kan jo finde på at gå ud og gøre det her public (offentligt, red.). Det kan være med til at gøre, at vi ikke kommer ind, hvis det her bare kører videre. Det her er fucking serious business.

Sådan lyder det fra Uffe Elbæk i en telefonsamtale, som bliver vist i dokumentaren 'Uffes Alternativ', som DR2 sender mandag aften.

- Det betyder, at vi bliver nødt til at mandsopdække hende. Prøv lige at overvej, hvis hun så begynder at sige et eller andet dumt igen, så skal vi skride ind og sige, at det mener vi ikke. Det har vi slet ikke lyst til, siger en af partiets rådgivere også i dokumentaren.

Partiet giver herefter Uzma Ahmed besked på at holde lav profil og lade være med at sige noget i fire uger.

Uzma Ahmed trækker sine udtalelser tilbage dagen efter.

I dagbladet Information fremgik det forleden, at beslutningen blev holdt hemmelig for pressen.

Det afviser Uffe Elbæk dog i dagbladet Politiken.

DR2 viser første den af dokumentaren 'Uffes Alternativ' mandag aften kl. 20:45. Alternativets partileder, Uffe Elbæk, har allerede set dokumentarens to afsnit ved en forpremiere, men han var nervøs inden:

https://twitter.com/uffeelbaek/status/645946895970508800