VIDEO Eva Kjer: Jeg vil altid følge Folketingets beslutninger

Miljøminister Eva Kjer Hansen (V) vil følge beslutningen, hvis et flertal som ventet stemmer for et mistillidsvotum mod hende.

Eva Kjer Hansen (V) lægger op til, at hun i næste uge går af som miljø- og fødevareminister, hvis et flertal i Folketinget stemmer for et mistillidsvotum mod hende.

Det siger hun under den tredje og sidste lovbehandling af regeringens omstridte landbrugspakke.

- Jeg vil altid følge de beslutninger, der bliver truffet i Folketinget, siger Eva Kjer Hansen (V) som svar på, hvordan hun kan blive siddende som minister.

- Det gør et meget stort indtryk, svarer hun videre på spørgsmålet om, hvorvidt det gør indtryk, at et flertal af partierne har udtrykt mistillid til hende.

Se situationen i videoen i toppen af artiklen.

De fem partier i rød blok fremsatte tidligere i dag formelt et mistillidsvotum mod Eva Kjer Hansen, efter at De Konservative i tirsdags gav udtryk for, at forhandlingsforløbet omkring landbrugspakken har gjort, at De Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen.

De Konservative har bekræftet, at man stemmer for det mistillidsvotum, og dermed vil der i næste uge - efter alt at dømme - være et flertal, der ikke længere har tillid til en minister.

Det er aldrig tidligere sket, at et flertal i Folketinget har været nødsaget til formelt at udtrykke mistillid til en minister i folketingssalen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde i formiddags, at det er mere sandsynligt, at han udskriver et nyt folketingsvalg, end at han fyrer Eva Kjer Hansen som minister.