VIDEO Helle Thorning-Schmidt om tv-dueller: Det er nærmest det eneste, jeg savner ved politik

Selvom tonen var hård under statsministerdebatterne, så blev der grinet både før og efter, fortæller Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis du vil lade være med at lyve om min politik, så skal jeg nok lade være med at fortælle sandheden om jeres.

Det gik hårdt for sig, da Lars Løkke Rasmussen (V) under valgkampen i 2015 prøvede at afværge Helle Thorning-Schmidts (S) verbale angreb i tv-duellen på DR den 7. juni.

Men på trods af skarpe vendinger og retoriske tæsk så er de direkte debatter noget af det ved jobbet, som den tidligere statsminister nød mest.

- Debatterne er virkelig intense, og der er rigtig meget på spil - der er mange seere, og det er direkte. Det er nærmest, det eneste jeg savner, siger Helle Thorning-Schmidt i et fællesinterview med nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det sker i forbindelse med dokumentarserien “Statsministrene”, der bliver sendt søndag aften på DR1.

Når kameraerne slukker

De to havde adskillige tv-dueller, hvor danskerne kunne vurdere, hvem der fortjente titlen som Danmarks statminister. Derfor gik det også hårdt for sig, når slaget foran kameraerne skulle stå, fortæller de.

Det er dog ifølge Lars Løkke Rasmussen, der vandt folketingsvalget, ikke hele billedet af forholdet mellem de to.

- Der var en fin stemning omkring vores debatter. Ikke under debatterne, men før og efter. Vi har haft mange grin, og vi har ret beset haft det sjovere end det indtryk, der stod, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det gode stemning uden for sendetiden var også noget, som Helle Thorning-Schmidt satte pris på.

- Man er jo i samme båd. Jeg synes egentlig, at vi formåede at have det godt sammen uden om (debatterne, red.). Vi hilste ordentligt på hinanden og hinandens familier, siger Helle Thorning-Schmidt.

Andet afsnit af 'Statsministrene' bliver sendt søndag aften klokken 20.00 på DR1 og på DR TV. Anders Fogh Rasmussen medvirker mandag klokken 10.03 i 'Statsministrene' på P1. Hvis du har spørgsmål, kan du sende dem til Bjarne Steensbeck på bjst@dr.dk.