VIDEO Her er Yahya Hassans timelange tale

Digteren Yahya Hassan vil i Folketinget som medlem af Nationalpartiet. Det offentliggjorde han i dag i en 55-minutter lang digtlignende tale.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er Yahya Hassan digter. Det slog han i dag fast, da han offentliggjorde sit kandidatur til Folketinget for det nystiftede parti, Nationalpartiet.

- Hvis dronningen ikke magter at sige det, så må jeg jo holde en tale. Jeg gider ingen kvasi-konfrontationer. Hvis vi taler politik, så taler vi politik, og så har jeg så sandelig noget at skulle have sagt.

Sådan indledte Yahya Hassan sin tale i digtform med en snert af den efterhånden velkendte Yahya-staccato.

Vil udvide ytringsfriheden

Yahya Hassans monolog havde som sædvanligt budskaber. Denne gang havde oplæsningen dog også til formål at fortælle om Hassans holdninger til visse politiske områder.

Blandt andet havde debatten om ytringsfriheden fået et vers for sig selv. Et emne, der både er aktuelt i samfundet og for Yahya Hassan selv.

- Hvis ytringsfriheden giver retten til at kritisere islam og Rusland, så må ytringsfriheden også give retten til at kritisere ytringsfriheden. Altså ønsker vi at udvide den, lød det fra talerstolen.

Se eller gense hele Yahya Hassans 55-minutter lange tale i digtform i videoen over artiklen.