VIDEO Joachim B. Olsen: Her er det i orden at stikke en lussing

Liberal Alliance-politikeren mener godt, der kan være eksempler, hvor selvtægt kan være i orden. Hør hvilke her.

Det er som bekendt ikke tilladt at begå selvtægt i Danmark - men kan der alligevel være situationer, hvor det er i orden?

Ja, mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Efter at han nytårsnat fik sprængt sin postkasse til atomer af ukendte gerningsmænd, skrev han på Facebook, at han var 'lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning.'

- Jeg ville være så ked af at skulle ulejlige mine kollegaer i Folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet, skrev han.

Herefter dukkede der - måske forudsigeligt nok - tonsvis af forargede røster op på de sociale medier, og også politiske med- og modspillere sagde fra over for den liberale politiker.

- Der er ikke nogen tvivl om, at selvtægt aldrig er i orden. Som politiker mener jeg, at man har et ekstra ansvar for at tage afstand fra det, og derfor forstår jeg ikke Joachim B. Olsens opdatering, sagde Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne til Jyllands-Posten.

Men i hvilke situationer er selvtægt i følge Joachim B. Olsen i orden - det spurgte vi ham om. Se det i videoen over artiklen.

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Opslået af Joachim B. Olsen på 1. januar 2016