Tema Må der være forskel?

VIDEO Joachim og Johanne kæmper om at sælge flest Hus Forbi

Folketingspolitikerne Joachim B. Olsen og Johanne Schmidt-Nielsen debattere ulighed i Danmark i aftenens udsendelse af 'Langt fra Borgen'.

Aftenens udsendelse af ’Langt fra Borgen’ fokuserer på ulighed, og derfor er folketingspolitikerne Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten inviteret til Amagerbro Torv for at sælge hjemløseavisen Hus Forbi.

Se hvordan det går – og hvem der sælger flest – i videoen i toppen af artiklen.

På Amagerbro Torv møder politikerne desuden Hus Forbi-sælger Steen Rosenquist, der har boet på gaden i mange år og i dag er formand for de hjemløses landsorganisation, SAND.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

- Nogle af mine kollegaer på kontanthjælp har fået en lejlighed, som lige kan løbe rundt, men hvis kontanthjælpsydelsen sættes længere ned, så ryger de igen ud af deres lejligheder, som de har sloges for i årevis.

Hvor mange tjener mindre end dig? Test dig selv HER

Sådan lyder bekymringen fra Steen Rosenquist, og det fører til en debat mellem Joachim B. Olsen og Johanne Schmidt-Nielsen.

Herunder kan du se Joachim B. Olsen krybe til korset og indrømme, at han faktisk selv købt alle de Hus Forbi-aviser, som han skulle have solgt:

Klik på play.

Se debatten her:

Klik på play.

Se ’Langt fra Borgen: Ulighed i Danmark’ i aften kl. 21.55 på DR1 og dr.dk/tv og se tidligere afsnit her.