VIDEO Lidegaard og Espersen laver id-kontrol i tog: To afghanere uden pas søger asyl i Danmark

I aftenens afsnit af 'Langt fra Borgen' er Martin Lidegaard (R) og Søren Espersen (DF) med politiet på id-kontrol på et tog, der kommer til Danmark fra Tyskland.

Torsdagens udsendelse af ’Langt fra Borgen’ fokuserer på grænsekontrol.

I den forbindelse er Dansk Folkepartis Søren Espersen og Martin Lidegaard fra De Radikale inviteret til den danske grænse i Rødbyhavn på Lolland for at opleve den nuværende grænsekontrol på nærmeste hold.

Her er de blandt andet med på en id-kontrol med politiet på et tog fra Tyskland, og her møder de to afghanere, der ikke har deres pas med.

Det ender med, at de to afghanere søger asyl i Danmark, og hele situationen gør indtryk på de to garvede folketingspolitikere.

- Jeg er sikker på, at det for dem er en traumatisk oplevelse. Det synes jeg også, at man kunne se på dem. De havde måske forventet, at de nu var der, hvor de skulle være, men det var de så ikke alligevel, siger Søren Espersen.

- Jeg synes, at det er svært ikke at blive berørt af det. Det minder os om, at det her i sidste ende handler om mennesker, der er på flugt, supplerer Martin Lidegaard.

Se situationen i videoen i toppen af artiklen, og se ’Langt fra Borgen: Grænsekontrol’ i aften kl. 21.55 på DR1.