Video: Løkke, Pape og Samuelsen dyster i brødflet og blomsterbinding

Regeringstoppen trak i arbejdstøjet og fandt sav, saks og skruetrækker frem på Folkemødet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) konkurrerer i faglige discipliner på Folkemødet. (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

De tre partiledere i trekløverregeringen, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har i dag dystet i faglige discipliner på Folkemødet på Bornholm.

Det var Dansk Erhverv, der havde sat regeringstoppen stævne på havnen i Allinge, hvor Løkke, Samuelsen og Pape var med til at sætte fokus på behovet for flere dygtige faglærte ved at flette et såkaldt seksflet brød, binde en buket blomster og lave en taburet.

Sidstnævnte disciplin var en samarbejdsøvelse for de tre ministre, der ved fælles hjælp skulle bygge en trebenet taburet.

- Når man først har fået fat i taburetten, så gælder det om at holde fast, konstaterede Anders Samuelsen undervejs og kom dernæst med en slet skjult henvisning til, at han ikke bryder sig om tanken om, at Dansk Folkeparti skulle træde ind i regeringen efter det folketingsvalg, der skal afholdes om senest et år:

- Som I kan se, er der plads til tre ben, ikke fire ben!

Med alle tre ben skruet forsvarligt fast testede Lars Løkke Rasmussen efterfølgende taburettens robusthed ved - med hjælp fra sine to regeringsfæller - at træde op på den hjemmegjorte taburet og triumfere. Den stod prøven.

Se et sammendrag af regeringstoppens dyst i faglige discipliner herunder: