VIDEO: Messerschmidt til Thorning: Shame on you

Ingen har før solgt så massivt ud af arvesølvet for så at tabe det hele på gulvet. Sådan sagde Morten Messerschmidt (DF) i EU-parlamentet, da Danmark videregav EU-formandsskabet.

Morten Messerschmidt (DF) lod i dag statsministeren vide, hvad han mener om det danske EU-formandsskab. 'Shame on you', sagde han. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Det var ikke ligefrem nogen venlig afskedstale, Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i dag gav statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) med på vejen.

Under afslutningsdebatten i EU-parlamentet i dag, hvor Danmark formelt videregiver EU-formandsskabet til Cypern, var det en verbal lussing, der kom fra Messerschmidt.

- Du gjorde det! Ingen har nogensinde før solgt så voldsomt ud af arvesølvet for så alligevel at tabe det hele på gulvet. Du erklærede dig european by heart. Du sagde ja til finanstraktaten. Du fredede landbrugsstøtten og i seks lange måneder talte du Europas ikke-valgte ledere efter munden, sagde Morten Messerschmidt i parlamentet på dansk.

Han mener ikke, at Helle Thorning-Schmidt har gjort det godt nok.

- Europa i arbejde. Sådan lød dit slogan. Men ikke siden 1997 arbejdsløsheden i EU været så høj som i dag, sagde Morten Messerschmidt.

Og der blev ikke sparet på kritikken i den tre minutter lange tale fra Messerschmidt. Også euroens krise fik det danske EU-formandsskab skylden for:

- 20 topmøder har I holdt for at redde euroen. Men det eneste, I har reddet, er et skændigt eftermæle til Jer selv, og I har efterladt en økonomi i ruiner. Lad mig sige det meget klar, så klart at selv du kan forstå det: shame on you.