VIDEO Nationalpartiet præsenterer partiplan: Sådan kommer vi i Folketinget

Det skal være slut med intolerance og mistillid i det danske samfund. Sådan lyder det fra Danmarks nye parti, Nationalpartiet.

Navnet Nationalpartiet klinger umiddelbart af højrenationalisme, og partiet indleder da også i en pressemeddelelse med at konkludere, at de danske værdier er under pres.

Der er dog ikke tale om et klassisk højrenationalistisk parti, men derimod om et dansk parti, der vil gøre op med intolerance, mistillid og frygt i det danske samfund, fortæller partiets formand Kashif Ahmad.

- De partier, man normalt har en formodning om vil fjerne diskriminerende lovgivning, er også hoppet med på den ekskluderende vogn. Her taler jeg om Socialdemokraterne, SF og de radikale. Flere hundredetusinde mennesker er trætte af det, og der kommer vi ind i billedet, siger han til DR Nyheder.

Partiet i midten

Det er tre pakistanske brødre, der står bag stiftelsen af partiet. Ifølge brødrene sker det som en modreaktion på den højredrejning, som flere partier har taget på udlændingeområdet.

Nationalpartiet vil være et midterparti på Christiansborg, men inden de tre brødre kommer så langt, skal de først indsamle omkring 20.000 vælgererklæringer for at stille op til valg. I øjeblikket har partiet godt 7.000 underskrifter.

Se Nationalpartiet præsentere sit partiprogram og plan for, hvordan partiet kommer i Folketinget ved næste folketingsvalg, i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter