VIDEO Pape forsvarer kampagne om 'Nazi-islamisme': Danskerne sover

- Vi har et problem med nazi-islamisme. Den lille gruppe af islamister, der har samme træk som nazisterne, siger De Konservatives formand.

"STOP NAZI ISLAM ISME"

Mange danskere har løftet øjenbrynene, når de har set den nye, hårdtslående plakatkampagne fra Det Konservative Folkeparti, der er sat op i blandt andet København og Aarhus.

- For at skære ud i pap, hvad det er vi har med at gøre, så gør vi opmærksom på, at islamisme er stærkt inspireret af 30'ernes fascisme og nazisme, siger Naser Khader, der er folketingskandidat for De Konservative.

Selvom kampagnen først lige er blevet lanceret, har den hurtigt vakt forundring og forargelse både på sociale medier og på gaden. Det er blandt andet faldet flere for brystet, at ordet 'islamisme' er delt op i to, så 'nazi' og 'islam' står alene.

- Det er virkelig dårlig tone, siger studerende, Riem Kayed, som DR Nyheder spurgte på gaden.

https://twitter.com/saintmichels/status/587981582918615040

Generer muslimer

Kritikken er nu også nået ind i det konservative bagland, hvor flere kalder kampagnen polariserende:

- Den vil genere rigtig mange muslimer her i Danmark, og det var jo ikke meningen. Vi har bevæget os over grænsen, siger Flemming Brank, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Frederiksberg Kommune. En enslydende kritik har hans kollega, Fasael Rehman:

- Budskabet er vigtigt, men retorikken er for hård og upassende, siger han.

Vi sover i Danmark

Kritikken rammer dog ikke partiets formand, som forklarer, at kampagnen skal være med til at vække danskerne:

- Vi har et problem med nazi-islamisme. Den lille gruppe af islamister, der har samme træk som nazisterne, lød det tirsdag aften fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i TV Avisen.

- Det er vigtigt at gøre opmærksom på. Der kommer hadprædikanter til Grimhøjmoskeen i Aarhus, og det for knap nok nogen opmærksomhed. Tænk hvis det var nazister, der kom og holdt tale for en gruppe unge mennesker - så ville vi nok være der allesammen, siger partiformanden.

Søren Pape Poulsen forklarer, at de hårde ord i kampagnen er med til skabe opmærksomhed om problemet:

- Vi sover i det her land, og vi er nødt til at tage det alvorligt, siger Søren Pape Poulsen.

Se indslaget om kampagnen og interviewet med Søren Pape Poulsen i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter