VIDEO Pia Kjærsgaard advarer Mogens Camre: Pas på dine udtalelser

Mogens Camre kalder det en 'besynderlig trussel' og siger, at han ikke fremover vil 'fordreje debatten'.

Hør Pia Kjærsgaards udtalelser her i klippet fra DR1-programmet, hvor hun også taler om "fuldstændig uintelligente, kvajede landsbytosser".

I forbindelse med Dansk Folkepartis 20 års fødselsdag, advarer tidligere partiformand og stifter af partiet, Pia Kjærsgaard, sin partifælle Mogens Camre om at komme med udtalelser på kant med loven.

Det sker i en dokumentar om Dansk Folkeparti, som DR sender i aften.

- Mit indtryk er – nu sidder jeg ikke i ledelsen – at han ikke skal gøre det igen. Så er han ikke længere medlem af Dansk Folkeparti, siger Pia Kjærsgaard i programmet.

Besynderlig trussel

Kjærsgaards udtalelser kommer bag på Mogens Camre, der i sommer blev idømt dagbøder for at have lavet en Twitter-opdatering om jøder, muslimer og Hitler, som byretsdommere fandt i stridt med racisme-paragraffen.

- Jeg er mildt sagt overrasket, siger Mogens Camre til DR Nyheder.

Han henviser til, at dommen er anket til landsretten, og at den tidligere partiformand selv har været tiltalt for at sige ”det ene og det andet”.

- Det er en besynderlig trussel, siger Mogens Camre.

- Hvis Pia Kjærsgaard føler behov for at ekskludere mig, så må hun jo bare gøre det, tilføjer han med et glimt i øjet.

Camre siger samtidig, at det ikke kommer til at ske igen, at han kommer med sådanne bemærkninger, fordi han ikke er interesseret i at fordreje debatten.

Taler ikke nedsættende om andre

Pia Kjærsgaards ”advarsel” får ham ikke til at overveje, hvorvidt han fortsat skal være medlem af partiet, som han blev en del af, efter han forlod Socialdemokraterne i 1999.

I stedet får den ham til at tænke over, hvor partiet er på vej hen.

- Det får mig til at bekymre mig for, at partiet forfølger en linje, hvor meningen med partiet forsvinder, siger Mogens Camre.

Han ønsker dog ikke at kritisere den tidligere partiformand.

- Man har en vedtagelse internt i partiet om ikke at tale nedsættende om andre partimedlemmer. Derfor siger jeg ikke noget nedsættende om nogen, siger han.

Klog kommentar fra Thulesen Dahl

I programmet har DR Nyheder også spurgt nuværende leder af partiet, Kristian Thulesen Dahl, om Mogens Camres rolle i partiet.

Her er svaret mere vævende.

- Hvis der sker noget, som vi skal tage stilling til, så tager vi stilling til det. Og så gør vi det, når anledningen opstår. Og der er ingen grund til, at jeg kommer med hypoteser om, hvordan vi agerer i forskellige sammenhænge, siger Kristian Thulesen Dahl.

Den kommentar finder Mogens Camre mere passende.

- Det er en klog udtalelse. Man skal aldrig udtale sig hypotetisk, siger Mogens Camre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk