VIDEO Søren Espersen: Danmark kan tage imod et ubegrænset antal flygtninge

Over en kvart million flygtninge kan bo i danske flygtningelejre, hvis vi kan være sikre på, de rejser hjem igen, når der er fred i deres hjemland, siger Søren Espersen.

- Nu siger jeg det: Danmark kan tage lige så mange flygtninge, det skal være, hvis man er sikker på, at de rejser tilbage til deres land igen, når det, de rejste fra, er forsvundet, sagde Søren Espersen søndag aften i DR2-programmet Vi ses hos Clement.

Udenrigsordføreren for Dansk Folkeparti fortalte, hvordan Danmark efter besættelsen tog imod en kvart million østpreussiske flygtninge, og hvordan de i løbet af fire år, efter freden var indtruffet, tog hjem igen. Den flygtningepolitik ønsker Søren Espersen at se gentaget.

- Jeg så gerne, at vi for eksempel kommer ind i den stil, som der egentligt var i Europa for mange år siden. Hvor man sagde, at var man flygtning, så var det noget midlertidigt.

Er det alvorligt jeres politik at sige, at nu skal vi lave flygtningelejre, hvor de her mennesker kan opholde sig midlertidigt. Og så kan vi tage en kvart million?

- Ja, det mener jeg, sagde Søren Espersen.

Det er Dansk Folkepartis alvorlige politik?

- Det er vores alvorlige politik, at hvis man kommer som flygtninge, så får man midlertidig opholdstilladelse, måske i to år, og det foregår i flygtningelejre.

Flygtningelejre, der ligger her i landet?

- Det kan også være andre steder, som Australien har gjort.

Men I afviser ikke, at de lejre skal ligge her i landet?

- Nej, bestemt ikke.

Hvornår vil I stille forslag i Folketinget om det, Søren Espersen?

- Vi har forsøgt at få udlændingeloven strammet hver gang, vi har haft en politisk mulighed for det.

Hvornår vil I stille forslag i Folketinget om at oprette lejre til en kvart million mennesker?

- Jamen, kæreste ven. Der er jo lejre nu. Det hedder bare asylcentre. Det lyder da pænere, men det er præcis det, jeg mener, sagde Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

Se hele programmet på DR TV.

Facebook
Twitter