Tema Eva Kjer Hansen-sagen

VIDEO Søren Pape: Tilliden til Eva Kjer Hansen er væk

Eva Kjer Hansen hænger i en tynd tråd som minister efter meldingen fra De Konservative.

På et pressemøde klokken 20.00 meddelte De Konservative, med Søren Pape i spidsen, at tilliden til til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er væk.

K-formand Søren Pape Poulsen siger, at partiet vil stemme for landbrugspakken. Men Eva Kjer Hansen har givet misvisende oplysninger. Derfor er tilliden væk.

- Samlet kan vi konkludere, at ministeren ikke har givet et retvisende billede. Det har ministeren ikke villet rette op på. Derfor har vi ikke længere tillid til ministeren. Det har vi meddelt statsministeren. At det er kommet hertil begræder vi, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Uden opbakning fra De Konservative nyder Eva Kjer Hansen ikke længere opbakning fra et flertal i Folketinget. Derfor vil hun være nødsaget til at gå af, medmindre et parti fra oppositionen holder hånden over hende, hvilket nok ikke er tilfældet efter dagens samråd.

Ida Auken (R) udtalte inden De Konservatives pressemøde, at "det ikke bliver de Radikale, der holder hånden over ministeren".

Klik på videoen i toppen af artiklen og hør en bid fra pressemødet.

Opdateres...