VIDEO Støjberg til asylansøger: Det nytter ikke noget - du skal ud

Inger Støjberg tirsdag besøgte afviste asylansøgere, der klagede over regler og forhold. Men ministeren stod fast.

Der var ikke den mindste tvivl at spore hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun i dag besøgte Udrejsecenter Kærshovedgård med den belgiske statssekretær for asyl og migration, Theo Francken, for at udveksle erfaringer.

Da ministeren ankom til stedet, der huser afviste asylansøgere, blev hun mødt af bannere og skilte med teksten "Vi er ikke kriminelle".

- Vi har problemer allesammen. Det er derfor, at vi ikke kan tage tilbage til vores hjemlande, lød det fra en af de afviste.

Men Inger Støjberg svarede ham kontant:

- Jeg kan godt forstå, du gerne vil være i Danmark. Men det nytter bare ikke noget. Derfor skal du jo sendes ud, lød det.

Flere af de afviste asylansøgere beklagede sig også over forholdene på udrejsecenteret. De var kede af både maden og mangel på aktiviteter. Men også dette afviste Støjberg:

- De kan hjælpe med at passe på udendørsarealerne og vedligeholde husene og hjælpe med rengøring. Men det vil de ikke, og så er det klart at dagen bliver lang, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

- Med hensyn til maden: Jeg har lige spist nøjagtig det samme, som de fik, og det smagte lige så godt, som det vi får i vores egen kantine, lød det.

Se interview med Inger Støjberg her:

- Man kan lide så godt sige det som det er: De bestemmer selv, hvor lang tid de vil være her. De får ikke ret til asyl i Danmark. Deres sag er afgjort ad flere omgange, fordi vi jo netop har et helt uvildigt system.

Se klip fra udrejsecenteret i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter