VIDEO Sundhedsordførere sælger smøger: Hjælper det at skjule cigaretterne?

Socialdemokraterne vil gemme cigaretter væk for kunderne, men hjælper det overhovedet? Det undersøger to sundhedsordførere ved at snakke med flere cigaretkøbende kunder.

Vil det få flere rygere til at kvitte smøgerne, hvis cigaretterne fremover bliver gemt væk i butikkerne?

Det mener Socialdemokraterne, og i aftenens udsendelse af ’Langt fra Borgen’ har DR’s politiske analytiker Ask Rostrup derfor inviteret to sundhedsordførere bag disken i 7Eleven for at sælge cigaretter til kunderne og finde ud af, om det overhovedet hjælper at skjule cigaretpakkerne.

Det er Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen og Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup.

- Det har været spændende at sælge cigaretter, og jeg tror, at vi havde fire ekspeditioner, og tre af dem mente faktisk ikke, at det gjorde nogen forskel, at cigaretterne var eksponeret, siger May-Britt Kattrup.

- Kan jeg bare opnå 25 procent, som lader være med at købe cigaretter, så vil jeg være meget tilfreds, opfølger Flemming Møller Mortensen.

Se de to sundhedsordførere sælge cigaretter og snakke med kunderne om, hvorvidt det hjælper at skjule cigaretterne eller ej, i videoen i toppen af artiklen, og se aftenens udsendelse af ’Langt fra Borgen’ kl. 21.55 på DR1 og dr.dk/tv.

Vil det få flere rygere til at kvitte smøgerne, hvis cigaretterne fremover bliver gemt væk i butikkerne?To...

Opslået af DR Politik på 11. februar 2016