VIDEO Thulesen Dahl: Jeg håber, at Messerschmidt har en stor fremtid i dansk politik

Dansk Folkepartis formand vil ikke afvise, at Morten Messerschmidt kan stille op til Folketinget for partiet trods Meld-sagen.

Tirsdag aften besluttede Dansk Folkeparti-toppen, at Morten Messerschmidt skulle træde ud af partiets ledelse på grund af DF-profilens rolle i en sag om muligt misbrug af EU-midler.

Men på trods af Morten Messerschmidts rolle i sagen vil partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, ikke afvise, at europaparlamentarikeren kan stille op for partiet til et fremtidigt folketingsvalg.

- Jeg ser gerne, at Morten Messerschmidt har en stor fremtid i dansk politik og i Dansk Folkeparti. Han er rigtig dygtig, og det skal vi drage nytte af, siger partiformanden i 21 Søndag på DR1.

- Men han sidder i Europa-Parlamentet i valgperioden frem til 2019.

Partiet undersøges af EU

EU's antisvindel-enhed, OLAF, undersøger i øjeblikket brugen af EU-støttekroner i det europæiske parti Meld og den tilhørende fond Feld, som er tæt knyttet til Dansk Folkeparti.

Men præcis hvilken konsekvens de undersøgelser kan få for Dansk Folkeparti, vil formanden endnu ikke tage stilling til.

- Jeg står ikke og forsøger at bortforklare, at der kører undersøgelser. Og det er klart, at de skal gå sin gang, og så må vi tage konsekvensen af de undersøgelser, når de er færdige.

Han understreger samtidig, at han som partiformand har haft det overordnede ansvar for hele sagen. Men da han første gang hørte om sagen i 2015, troede han, at der blot var tale om en strid mellem Morten Messerschmidt og hans daværende DF-kollega Rikke Karlsson.

- Selvfølgelig har jeg spurgt dem, hvad det handler om, men jeg havde et indtryk af, at det kom på gled igen. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at få det til at fungere, siger han og tilføjer, at han måske "skulle have reageret mere kraftfuldt for et år siden".

EU-penge går til mærkelige ting

- Selvfølgelig er der noget at kritisere mig for, og selvfølgelig ville jeg i dag have ønsket, at jeg havde skredet ind tidligere. Men man bliver også nødt til at lægge til grund, at EU bruger penge på mange mærkelige ting, siger han og fortsætter:

- Jeg har grundlæggende tænkt, at det var mærkeligt, at man kunne bruge EU-penge på det. Men jeg har også tænkt, at hvis andre partier kunne bruge EU-midler på noget lignende, så skulle Dansk Folkeparti også kunne det. Dansk Folkeparti skal ikke grundlæggende stilles anderledes end andre partier.

Kristian Thulesen Dahl siger, at partiet har sjusket i sagen, men at der ikke er noget, som tyder på, at "der skulle være blevet svindlet eller blevet puttet penge i lommen".

Han har dog ikke planer om at fremlægge flere dokumenter i sagen for offentligheden.

- Det, vi har lagt frem i fredags, er noget af det længste, et parti er gået i forhold til at lægge tingene frem.

FacebookTwitter