VIDEO Vækstminister: Jeg vil ikke gøre kysterne til et dansk Mallorca

Troels Lund Poulsen vil løsne statens greb om byggeri i kystnære områder. Hør her hvor langt han er parat til at gå.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil give kommunerne mere magt over byggeriet ved de danske kyster. (Foto: DR)

Hvor store byggeaktiviteter må der være ved de danske kyster?

Regeringen er ikke i tvivl: der må gerne bygges mere og tættere på kysterne. Og det bliver i høj grad kommunerne, der skal være med til at sætte fremtidens grænser for kystnært byggeri:

- Vi må have større tillid til, at kommunerne godt kan bestemme selv, uden at det sætter noget over styr, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i et større interview med Deadline på DR2.

- Jeg har ikke noget problem med, at vi udvikler vores landdistrikter. Men der kommer selvfølgelig til at være en overordnet planlægningsramme, som jeg skal administrere.

Forening: Det skader kysterne

I Danmarks Naturfredningsforening er man imidlertid bekymret over udsigten til større kommunal magt over kysterne. Og foreningen har derfor samlet flere end 70.000 digitale tilkendegivelser sammen i en kampagne for at bevare den nuværende meget restriktive strandbeskyttelseslinje.

Ifølge foreningen er konsekvensen af regeringens planer, at der kan blive dårligere adgang for alle til kysterne, og naturen i værste fald bliver ødelagt:

- De skridt, vi tager nu, kan føre i den retning, siger Michael Leth Jess, direktør i Danmarks Naturfredningsforening til Deadline.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen afviser dog foreningens frygt:

- Jeg er da også optaget af at vores natur og miljø har det godt. Jeg kommer ikke til at omdanne Danmark til Mallorca.

FacebookTwitter