VIDEO Ziegler og Bondo skriver under: Nu er 500.000 sikret ny overenskomst

Efter måneders forhandlinger er overenskomstaftalen for de kommunalt ansatte på plads.

- Nu kan det ikke gøres om. Det ville da også være ærgerligt.

Sådan siger arbejdsgivernes topforhandler, Michael Ziegler, mens han og chefforhandleren for de kommunalt ansatte, Anders Bondo Christensen, skriver under på den aftale, der sikrer de kommunalt ansatte en ny overenskomst.

Efter flere måneders forhandlinger landede de i går en samlet aftale for alle offentligt ansatte i kommunerne. Aftalen omfatter 500.000 lønmodtagere og indeholder ifølge parterne løsninger på flere af de områder, som har gjort forhandlingerne svære.

Det gælder blandt andet lønrammen og en sikring af den betalte spisepause.

- Det har været en rigtig sej omgang. Men som jeg også har sagt, når vi nu har en aftale, så har det været det hele værd. Så derfor er det en kæmpestor lettelse, siger Anders Bondo Christensen, der udover at være chefforhandler for de kommunalt ansatte også er formand for Forhandlingsfællesskabet.

Også arbejdsgivernes topforhandler er tilfreds med den kommunale aftale, som er landet.

- Det er klart, at dokumentet efter fem måneder indeholder kompromiser, og set med mine øjne så kunne det godt have været lidt billigere. Men når først man har indgået et kompromis, så er min erfaring, at man ender med rigtig godt at kunne lide det fulde dokument, siger Michael Ziegler.

Den nye overenskomstaftale vil med al sandsynlighed friholde en halv million kommunalt ansatte fra strejke og lockout.

Det er dog først helt sikkert, når aftalen har været til urafstemning blandt forbundenes medlemmer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk