'Vikaren fra helvede' er ny politisk ordfører i SF

Karsten Hønge bliver en del af SF-folketingsgruppens ledelse.

Karsten Hønge fik tilnavnet "Vikaren fra helvede" i forbindelse med salget af Dong-aktier. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) bliver udnævnt til partiets politiske ordfører, skriver avisen Danmark.

Det er ellers en post, som i SF-regi ofte har ligget hos formanden.

Karsten Hønge skal sammen med partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) og gruppeformand Jacob Mark (SF) tegne en mere markant politisk linje på Christiansborg, lyder det fra Karsten Hønge selv.

- Vi tror på, at vores formand frigjort fra den politiske ordførerpost kan give Pia Olsen Dyhr en mere fri rolle til at agere som netop formand, siger Karsten Hønge.

- Og så har vi gruppeformanden, som jo har nogle opgaver, som er meget bundet til, hvordan gruppen fungerer. Så vi vurderer, at der lige nu er plads på banen til at spille den rolle, som jeg er udset til at spille.

Markant stemme i Dong-sagen

58-årige Karsten Hønge fik tilnavnet "Vikaren fra helvede", da han som stedfortræder i Folketinget i 2014 pustede liv i SF's kritik af regeringens salg af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Hønge sagde dengang daværende SF-formand Annette Vilhelmsen imod på landsdækkende tv i sagen om det omstridte salg. Sagen endte i sidste ende med at koste SF's plads i regeringen.

- Der var bestemt ikke tale om anarkistiske udmeldinger. De var tværtimod meget velovervejede. De var måske lidt til den friske side, men jeg kan godt lide at tale i et sprog, som folk forstår, siger Karsten Hønge.

- Men det er ikke aktuelt i dag, fordi SF står i en fundamental anden situation. Jeg kan stå inde for det, som SF gør, siger og mener.

Et regeringsdueligt parti

Om SF skal i regering igen, hvis der er rødt flertal efter valget, afhænger af valgresultatet, siger Karsten Hønge.

Det er dog mest sandsynligt, at SF får rollen som støtteparti, siger han.

- Men SF skal være et regeringsdueligt parti, og vi skal i regering igen på et tidspunkt, men betingelserne skal være til stede.

- Og hvis valget falder sådan ud, at vi står i en hæderlig styrkeposition, og hvis det regeringsgrundlag, der lægges frem, bringer Danmark i den rigtige retning, så er vi absolut heller ikke bange for magten.

SF holder sit årlige sommergruppemøde på Naturcenter Amager på søndag.

/ritzau/

Facebook
Twitter