'Vikaren fra himlen' er valgt som ny formand for Kristendemokraterne

Den unge kristendemokrat har været fungerende formand siden maj.

Isabella Arendt overtager posten fra afgående Stig Grenov (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix). (Foto: claus fisker © Scanpix)

Hun blev kaldt 'Vikaren fra himlen', da hun hovedkulds blev kastet ud i rollen som fungerende formand under valgkampen, og nu kan unge Isabella Arendt officielt kalde sig leder af Kristendemokraterne.

Arendt er netop blevet valgt som ny formand på partiets landsmøde på Hotel Comwell i Middelfart uden modkandidater.

Dermed overtager hun officielt posten fra Stig Grenov, der måtte gå på orlov på grund af stress under valgkampen i maj, og siden meldte ud, at han ville fortsætte orloven, indtil partiet kunne vælge en ny formand på landsmødet i oktober.

Isabella Arendt, der i 2017 blev valgt som næstformand, har siden maj været fungerende formand, og med den afgående formands opbakning har det længe ligget i kortene, at hun skulle overtage tøjlerne i partiet.

Sådan her lød det, da Isabella Arendt tog over for Stig Grenov under valgkampen.

Gjorde entre med et brag under valgkampen

26-årige Isabella Arendt fik en noget uventet hovedrolle under folketingsvalgkampen i maj, hvor hun flere gange viste prøver på sit politiske talent.

En ellers beskeden rolle som næstformand hos Kristendemokraterne, der ikke havde nogle pladser i Folketinget, blev vekslet til flere optrædener i bedste sendetid.

Først måtte hun med med under en times varsel træde til ved en partilederdebat på TV 2, da Stig Grenov pludselig blev syg.

Se, hvad Isabella Arendt gjorde sig af tanker om sit formandskab under valgkampen.

Og senere indtog hun rollen som fungerende formand med optrædener i 'Mød Partierne' på DR1 og flere andre store valgprogrammer til følge.

Hun fik generelt rosende ord med på vejen fra de politiske kommentatorer, der blandt andet beskrev hende som partiets håb og 'Vikaren fra Himlen'.

Også Stig Grenov har udtalt sig særdeles positivt om sin afløser.

- Isabella er en meget vidende og skarpsindig kvinde, som også er hurtig til at replicere. Bedre end jeg, har han sagt.

Med den uventede formand og medvind under valgkampen, lignede det for en kort periode, at partiet ville sikre sig sin første plads i Folketinget, siden det røg ud i 2005. Men partiet måtte dog nøjes med 1,7 procent af stemmerne og kom derfor ikke ind.

En skuffet Isabella Arendt måtte på valgnatten erkende, at Kristendemokraterne igen missede en plads i Folketinget.

Kort efter valget meldte Stig Grenov ud, at han ville forlænge sin orlov til partiets landsmøde.

Farvel til Stig Grenov

Med Isabella Arendt valgt som ny formand betyder det et farvel til Stig Grenov, der har ledet partiet siden 2012.

Grenov trækker sig også fra hovedbestyrelsen, men fortsætter som aktivt medlem.

Stig Grenov fortsætter nu som menigt medlem af Kristendemokraterne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Under valgkampen måtte han trække sig på grund af stresssymptomer, og han har senere udtalt, at det var for hårdt at dobbeltjobbe som partiformand ved siden af det normale arbejde som skolelærer.

- Jeg kan mærke, at jeg er træt, og at det slider meget på mig.

- Jeg trækker mig for mit helbred, men det er også god kutyme, at man ikke virker, som om man puster en ny formand i nakken, har Grenov forklaret.