Vil vide hvor meget EU bestemmer

I Tyskland kan 84 procent af lovgivningen spores til EU, lyder det fra Folkebevægelsen mod EU. Bevægelsen vil have tal for dansk lovning.

Søren Søndergaard, der sidder i EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU vil have undersøgt, hvor meget EU bestemmer i Danmark. (© DR)

Nu skal danskerne have klar besked om, hvor meget EU bestemmer. De danske partier aner ikke, hvor meget lovgivning, der kommer fra Bruxelles og Strasbourg, og derfor er der brug for en ordentlig undersøgelse.

Sådan lyder beskeden fra Folkebevægelsen mod EU, der holder landsmøde i Gladsaxe.

Søren Søndergaard, der sidder i EU-Parlamentet for bevægelsen, peger på, at en tysk undersøgelse viser, at 84 procent af loven direkte eller indirekte kommer fra EU.

- Derfor er det da relevant at se på, hvordan det ser ud i Danmark. Vi skal have et sagligt grundlag at diskutere ud fra, siger Søren Søndergaard.

EU bestemmer for meget

Landsmøde markerer også starten på valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget søndag 7. juni. Men en grundig undersøgelse af, hvor meget dansk lovgivning der kommer fra EU, er holdbar i lang tid, vurderer Søren Søndergaard, der er Folkebevægelsens spidskandidat ved det kommende valg.

- Der er flere partier, som vil af med et eller flere af de fire danske forbehold. I den forbindelse vil det da være relevant at se på, hvor meget EU bestemmer. Vi synes, at EU allerede bestemmer for meget, lyder det fra Søndergaard.

FacebookTwitter