Vilde dyr og elefanter i cirkus bliver forbudt

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har indgået en aftale, der forbyder vilde dyr i cirkus.

De tre cirkuselefanter i Cirkus Arena bliver de sidste vilde cirkusdyr i Danmark, aftaler politisk flertal.

Fremover bliver det forbudt at have vilde dyr i cirkusmanegen.

Det har regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet fredag indgået en aftale om, som bliver underskrevet efter påske.

Men de tre elefanter, der i dag er i Cirkus Arena, får lov til at fortsætte, oplyser Simon Kollerup (S), dyrevelfærdsordfører i Socialdemokratiet.

Dyrevelfærden omkring de tre cirkuselefanter skal forbedres, understreger ordføreren.

- For os er det vigtigt, at dyrene har det godt. Det gælder også for cirkuselefanterne, som lever i et stressende miljø. Derfor har vi besluttet, at de tre elefanter, der har tilladelse til at være i cirkus i dag, bliver de sidste, siger Simon Kollerup.

- Vi har derudover besluttet, at de tre elefanter skal have bedre dyrevelfærdsmæssige forhold. Det vil blandt andet sige, at de skal have et bedre sted at stå, når de er på cirkuspladsen, så de ikke bare bliver smidt op i transportvognen, når de er færdige med en optræden, siger han.

Aftalen er blevet indgået fredag, efter at Enhedslisten, SF og Alternativet med et beslutningsforslag lagde op til, at alle vilde dyr i omrejsende cirkus skal forbydes.

De tre oppositionspartier ville dog også sende de tre cirkuselefanter i Cirkus Arena på pension.

Det er mere end 50 år siden, at det blev forbudt at have rovdyr i cirkus. Men tre pattedyr - elefanter, søløver og zebraer - har været undtaget fra den lov indtil nu.

/ritzau/