Vilhelmsen inden SF-krisemøde: Linjen er fuldstændig klar

Landsledelsen og folketingsgruppen i SF skal drøfte Dong på et krisemøde onsdag aften.

Det er ret simpelt ifølge SF-formand Annette Vilhelmsen.

For SF står naturligvis bag Dong-aftalen, siger partiformanden på vej ind til SF's krisemøde om frasalget af Dong. Et møde, der bliver holdt i DGI Byen i København.

- Vi skal ind og have en drøftelse, og landsledelsen skal drøfte Dong. Men linjen er fuldstændig klar, og det er ikke et spørgsmål om regeringsdeltagelse, siger Annette Vilhelmsen.

Folketingsgruppen og landsledelsen skal onsdag aften forsøge at blive enige på spørgsmålet om Dong, hvor flere SF'ere mener, at frasalget til amerikanske Goldman Sachs går direkte imod regeringens politik på eksempelvis skattely-spørgsmålet.

SF's udenrigsminister, Holger K. Nielsen, bakker ubetinget op om formand Vilhelmsen.

- Et regeringsparti skal selvfølgelig stemme for regeringens politik, det er klart, siger Holger K. Nielsen, der understreger, at han mener, der er tale om en god aftale.

Amerikansk investeringsbank

Debatten om Dong og Goldman Sachs har de seneste uger været særdeles højspændt, og regeringen vil lukke aftalen med et såkaldt aktstykke på torsdag.

Især Enhedslisten, men også SF'ere og socialdemokrater har tordnet mod aftalen, fordi Goldman Sachs har fået kritik for sine arbejdsmetoder under finanskrisen.

Blandt andet fordi investeringsbanken har tjent rigtig rigtig godt på at sælge et investeringsprodukt, der kostede kunderne milliarder af dollar og senere betød konkurser. Goldman Sachs fik senere en bøde på tre milliarder kroner for at have misinformeret kunder.

En del af kritikken går også på, at Goldman Sachs får vetoret på spørgsmål som blandt andet Dongs øverste ledelse og strategi.

Goldman Sachs køber nye aktier i Dong for otte milliarder kroner, og Goldman Sachs overtager 19 procent af aktierne.

Samtidig skal pensionskasserne ATP og PFA indskyde 2,2 milliarder kroner og 800 millioner kroner i Dong, der er økonomisk trængt.

Se interviewet med Annette Vilhelmsen fra lige inden, at hun går ind til mødet, i videoen i toppen af artiklen-