Vilhelmsen: Voksne skal på kursus i at være forældre

Socialminister Annette Vilhelmsen lancerer til efteråret en plan, der skal give flere børn en god start på livet.

Socialminister Annette Vilhelmsen vil komme udsatte børn til undsætning.

For mange børn får en dårlig start på livet.

Det mener den nyslåede social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF), der vil styrke indsatsen over for udsatte børn og deres forældre.

- Alt for mange børn og unge rammes i dag af sociale problemer, som får stor betydning for deres liv. Det kan undgås, hvis vi gør mere for at hjælpe dem, siger Annette Vilhelmsen til DR Nyheder.

Til efteråret fremlægger hun derfor en forebyggelsesplan, der skal sikre, at der tidligere og i en mere koordineret indsats bliver taget hånd om børn, der risikerer at blive ramt af sociale problemer, som for eksempel misbrug.

Succes med forældrekurser

Annette Vilhelmsen lægger blandt andet op til, at man flere steder i landet laver forældrekurser, der skal sikre, at de nyfødte børn kommer godt fra start - et tiltag, som Holstebro Kommune allerede ifølge ministeren har gode erfaringer med.

- Her udbyder man forældrekurser til alle forældre, og det vil sige, at man ved at få fat i forældrene tidligt i en koordineret indsats får fat på de forældre, der har sociale problemer, men også dem, der synes, det er svært at komme i gang som forældre, siger Annette Vilhelmsen.

Ministeren ønsker især at nå ud til de børn, der vokser op i familier, hvor mor eller far drikker for meget.

Særlig indsats på alkoholmisbrug

- Vi ved f.eks., at der er over 120.000 børn, der vokser op i en familie med et alkoholproblem, og at det ofte har stor betydning for børnenes liv. Derfor er der i den grad behov for en særlig indsats over for netop disse børn, som har forældre, der kæmper med svære problemer, siger Annette Vilhelmsen.

Ifølge ministeren vil de udsatte børn blive et af temaerne, når regeringen til efteråret skal i gang med at forhandle næste års finanslov. Hun kan dog ikke på forhånd garantere, at der bliver afsat penge til området.

- Nu skal vi i gang med finanslovsforhandlingerne her i efteråret, og derfor kan jeg ikke sige, at det kommer der helt sikkert, men jeg kan sige, at det er en prioritering for regeringen. Det er en meget stor prioritering for mig, at vi får sat fokus på en tidligt indsats med effekt, siger Annette Vilhelmsen.

Facebook
Twitter