Vistisen: Jeg forstår ikke, at vi ikke må betale EU-midler tilbage

DF's gruppeformand i Europa-Parlamentet stiller sig uforstående over for, at Europa-Parlamentet nægter at modtage partiets penge.

På torsdag mødes Anders Vistisen igen med Europa-Parlamentets administration for at finde ud af, om partiet kan tilbagebetale EU-støtten fra Meld. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Europa-Parlamentets beslutning om, at Dansk Folkeparti ikke umiddelbart kan få lov at tilbagebetale den EU-støtte, som man har gået igennem partiet Meld, huer ikke ligefrem Anders Vistisen.

- Vi snakker stadig om, om vi kan finde en model, der passer til os begge. Men jeg stiller mig meget uforstående over for, hvorfor man ikke må have lov til at tilbagebetale EU-midler. Det forstår jeg simpelthen ikke, siger DF-gruppeformanden i parlamentet.

Europa-Parlamentet vil først have undersøgt til bunds, hvor mange penge, der eventuelt skal kræves tilbagebetalt, og om det beløb overhovedet stemmer overens med Dansk Folkepartis egne oplysninger.

Europa-Parlamentets talskvinde, Marjory van den Broeke, sagde i går til DR Nyheder, at ledelsen i parlamentets finanskontor er "ret oprørte over, at det ser ud som om, at administrationen er blevet misinformeret i flere tilfælde. Måske endda vildledt eller narret".

Men den udlægning forstår Anders Vistisen heller ikke.

- Det er ikke det indtryk, jeg havde fra mødet. Jeg spørger Europa-Parlamentet finansafdeling, hvordan vi skal håndtere det her, og det synes jeg, vi havde en meget konstruktiv snak om. De sagde meget klart, at de vil ikke gå ind i undersøgelser, fordi OLAF (EU's antisvindel-enhed, red.) stod for det, siger han.

Anders Vistisen deltog i dag i Dansk Folkepartis gruppemøde på Christiansborg.

- Vi har talt ud om tingene på en ærlig måde, som vi plejer at gøre, når vi sidder i de her lukkede fora. Folk har kunnet stille spørgsmål. Og nu håber jeg, at alle føler, at de har fået en god og grundig information om tingene, siger Anders Vistisen.

Det er historierne om Dansk Folkepartis tvivlsomme brug af EU-støttekroner, der har ført til, at partiet nu vil betale lige under en million EU-støttekroner tilbage til Europa-Parlamentet.

Beløbet dækker over al den EU-støtte, som Dansk Folkeparti har fået gennem Meld og Feld fra 2012 til og med 2015, og kommer oveni et beløb på 1,6 millioner kroner, som partiet allerede har betalt tilbage.

FacebookTwitter