Wallait Khan får toppost i København

Det dansk-pakistanske tidligere medlem af Venstre får posten som næstformand for Københavns Borgerrepræsentation. Men der er tvivl om hans valgbarhed.

Wallait Khan, Borgerrepræsentation, København (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Politikerne fra de fire partier i den store valggruppe på Københavns Rådhus er nu blevet enige om, at dansk-pakistaneren Walliat Khan skal have posten som næstformand i Københavns Borgerrepræsentation.

Socialdemokratiet, de Radikale, SF og Enhedslisten belønner på den måde den tidligere Venstre-mand for at lægge sin stemme hos Ritt Bjerregaard og flertallet på Rådhuset. Dermed mistede de borgerlige en borgmesterpost, som i stedet er gået til Enhedslisten.

- Det har været fuldstændig klart fra starten, at han har ønsket denne post. Det er også klart, at han - i og med at han er indgået i vores konstituering - får en fordel ud af det, siger socialdemokraternes politiske ordfører Jacob Haugaard til Berlingske Tidende.

Valgbarhed undersøges

Men det er slet ikke sikkert, at Walliat Khan kan sætte sig i den attraktive næstformandspost, der giver 125.000 kroner ekstra om året i løn.

Københavns Kommune undersøger i øjeblikket, hvorvidt han overhovedet er valgbar. Årsagen er, at Walliat Khan måske har været væk fra Danmark i mere end et halvt år i løbet af de seneste tre år.

- Viser det sig, at Walliat Khan bliver kendt ikke valgbar, så ryger han ud af borgerrepræsentationen. Det betyder, at der skal en omkonstituering til, man må start forfra, siger Flemming Dubgaard Hansen, chef for Borgerrepræsentationens sekretariat.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter