Wammen: Oberst Hackel findes kun i Matador

Nicolai Wammen (S) har ikke samme opfattelse som sin forgænger i Forsvarsministeriet, Nick Hækkerup (S).

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) genkender ikke partifællen Nick Hækkerups kritik af topofficerer i Forsvaret. (© DR)

Oberst Hackel findes i Matador og ikke i det danske Forsvar.

Det siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) efter ministerens forgænger og partifælle, Nick Hækkerup, søndag er ude og kritisere flere topofficerer for at være besværlige og snæversynede.

- Jeg har ikke nogen viden om, hvordan Nick Hækkerups samarbejde med pågældende medarbejdere har været. Jeg kan sige, at mit samarbejde med Forsvarets øverste ledelse er godt og tillidsfuldt, siger Nicolai Wammen.

Har ikke mødt Hackel

Nick Hækkerup siger søndag til Berlingske, at der i Forsvarets top sidder såkaldte 'Oberst Hackel-typer, som har deres helt egen agenda og forsøger at modarbejde politikerne.

Men den type medarbejder har Wammen endnu til gode at møde, siger han.

- Jeg har ikke endnu mødt nogle Oberst Hackel, når jeg har været rundt i det danske forsvar. Jeg tror mest, han bare findes i Matador, siger Nicolai Wammen.

Forsvarschef Peter Bartram har været ude og forsvare Forsvarets ledelse.

Og det samme gør altså nu Nicolai Wammen - uden at kritisere forgænger Nick Hækkerup for at blande sig i Wammens resortområde.

- Det er jo helt fair, at en minister fortæller, hvordan han har oplevet at have en anden post, end den han har nu. Det er bare vigtigt for mig at sige, at jeg har et rigtig godt samarbejde med Forsvaret, siger Nicolai Wammen.

Facebook
Twitter