Ydmygende situation for Fogh

Tal og vind - eller forsvind. Der er kun to muligheder tilbage for Fogh: Træk kandidaturet tilbage - eller tag til Tyrkiet og hold tale. Så klar er analysen, efter det står klart, at Fogh ikke bliver valgt i dag.

Den danske statsminister stod anspændt helt ude til siden under formiddagens Nato-ceremonier. Nu kan han rejse til Tyrkiet eller droppe helt at blive chef, lyder analysen. (Foto: Jason Reed © Scanpix/Reuters)

- Det er et mareridtscenarie det her forløb for statsminister Anders Fogh Rasmussen, siger DR's politiske medarbejder Jens Ringberg.

Som det ser ud nu, bliver det ifølge Nato-diplomater ikke i dag, at Anders Fogh Rasmussen bliver udnævnt til Natos næste generalsekretær, og så har den danske statsminister kun to muligheder tilbage.

To muligheder

- Den ene mulighed er, at han kan sige: "Jeg er ikke den mand, der skal splitte Nato, jeg troede jeg kunne samle, og det kan jeg ikke, derfor trækker jeg mig som kandidat", siger Jens Ringberg.

- Det anden mulighed er, at han kan sige: "Ok jeg giver det en chance - jeg rejser til Istanbul søndag og mandag og holder en tale." Men det tror jeg, at han kun vil gøre, hvis han så er helt sikker på, at det så er der, det sker. For der er allerede gået meget langt set fra hans synspunkt, det er jeg sikker på, vurderer Jens Ringbjerg.

Ikke en Hr. Hvem Som Helst

- Man skal huske på, at det er en meget ydmygende situationer for Anders Fogh Rasmussen det her. Han har bebudet, at det var på topmødet, at beslutningen skulle træffes, og han er statsminister, han er ikke en - undskyld udtrykket - mere eller mindre tilfældig viceforsvarsminister for et andet land, siger DR's politiske medarbejder.

Facebook
Twitter