Zenia Stampe: 'Som at danse løs og finde ud af, at kjolen sidder fast i trusserne'

Meningsmålinger fylder meget i medierne. Især op til et valg. Men hvad synes politikerne selv om det?

Flere politikere taler om deres forhold til meningsmålinger i fredagens udgave af Det Politiske Talkshow på DR2.

12 søjler i forskellige farver. DR Nyheders nyeste meningsmåling udkom i går, og dem kommer der sikkert mange af op til det kommende folketingsvalg.

Og når politikerne skal forholde sig til målingerne, så fyrer de som regel nogle standardsvar af, fortæller miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg havde jo en telefonsvarer på et tidspunkt som politisk ordfører som sagde: Du har ringet til Jakob Ellemann. Ringer du om en meningsmåling, hvor venstre går frem, så skyldes det regeringens målrettede politik. Ringer du om en måling, hvor venstre går tilbage, så kan man ikke udlede noget af en enkelt måling, siger han i fredagens udgave af Det Politiske Talkshow på DR2.

Brandtaler ikke på retur

Bag standardsvaret gemmer sig tit en anden virkelighed. Målingerne betyder nemlig meget, siger flere politikere.

Det kan blandt andet betyde noget for ens debatform, fortæller Zenia Stampe (R)

- Har du medvind eller modvind? Så kan du holde en vanvittig god tale, men hvis dine egne vælgere vender ryggen til dig, så er det som at danse løs, og bagefter finder man ud af, at kjolen sad fast i trusserne, fortæller hun i Det Politiske Talkshow.

Men ifølge Laura Lindahl fra Liberal Alliance, betyder det ikke at man går på kompromis med sine holdninger. Hun går ikke så meget op i, om vælgerne i en måling vender én ryggen, når hun betræder talerstolen.

- Det kan godt være, at langt de fleste af vælgerne er uenige, men vi fortsætter med at holde vores brandtaler, siger Laura Lindahl (LA).

Flere partier sammenligner også direkte med partier af samme størrelse, og hvordan mandaterne er fordelt i blokken. For størrelse betyder faktisk noget, fortæller Zenia Stampe (R)

- Der kommer til at være nogle forhandlinger, hvis der er flertal i den røde blok, og der betyder styrkeforholdet jo også noget, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter