Ziegler ville til forhandlingsbordet i dag: Useriøst mener Bondo

Kommunernes Landsforening og de kommunalt ansatte mødes søndag til nye forhandlinger.

Michael Ziegler fra Kommunernes Landsforening og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening (th), skal nå til enighed, inden onsdag til midnat. (Foto: © martin sylvest andersen, Scanpix)

En storkonflikt på det offentlige område rykkede i går et skridt nærmere, da overenskomstforhandlingerne mellem staten og forhandlerne for 180.000 statsansatte brød sammen.

For at forhandlingerne mellem en halv million kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening ikke skal strande samme sted, så skal der skred i forhandlingerne.

Derfor havde Michael Ziegler (K), der er chefforhandler for Kommunernes Landsforening, indbudt chefforhandler for de kommunalt ansatte, Anders Bondo Christensen, til møde i dag.

- Jeg har desværre fået det svar, at vi ikke kan mødes før søndag klokken 15. Det er ærgerligt, for vi mister yderligere to døgn, og vi er oppe imod en deadline lige om lidt den 28. februar, så vi har rigtig travlt, siger Michael Ziegler.

Anders Bondo Christensen siger, at man har brug for yderligere tid til at kigge tingene igennem, efter forhandlingerne med de statsansatte brød sammen i går.

- Tingene skal gøres ordentligt. Nu har KL haft udsat forhandlingerne i snart en uge, fordi de blev nødt til at afvente de statslige forhandlinger. Nu er de brudt sammen, så nu har begge parter brug for at gøre status og se, hvad årsagen til sammenbruddet er. Vi ved, at det ene område har stor betydning for det andet, siger Anders Bondo Christensen.

Useriøst at forhandle i dag

Den forklaring er Michael Ziegler dog ikke enig i. Han mener ikke, at det sammenbrud, der er sket på det statslige område, har nogen indflydelse på de kommunale forhandlinger.

- Det var først og fremmest et spørgsmål om spisepausen, og det er der ingen, der stiller spørgsmålstegn ved hos os. Knasterne på de to områder er så forskellige, at der ikke er brug for yderligere pauser.

- Vi må se, om ikke vi kan nå det inden onsdag til midnat, hvor vi løber ind i muren, siger Michael Ziegler.

Anders Bondo Christensen mener dog ikke, det er så simpelt, og kalder det useriøst at gå til forhandlingsbordet allerede i dag.

- Vi skal se på hele økonomien i overenskomsten, hvor Sophie Løhde (V) (minister for offentlig innovation og statens chefforhandler, red.) ikke kom organisationerne i møde. Vi har brug for at lave en analyse, så vi er velforberedte, siger Anders Bondo Christensen.