Prinsessen hedder Isabella

Den lille prinsesse hedder Isabella Henrietta Ingrid Margrethe. Det var kronprinsesse Mary, der selv bar sin datter til dåben.

Danmark har fået en prinsesse Isabella. Hendes fulde navn er Isabella Henrietta Ingrid Margrethe. (© DR)

Navnet på den lille prinsesse er Isabella Henrietta Ingrid Margrethe. Danmark har hermed fået en prinsesse Isabella.

Spændingen blev udløst ved dåben i en blomsterudsmykket Fredensborg Slotskirke.

MediaLinks: Og navnet er....

Isabella er den spanske og portugisiske form af Elisabeth eller Elizabeth, som Mary hedder. Isabella er et populært pigenavn, idet det ligger som nummer 21 i den seneste statistik.

Opkaldt efter mormor, oldemor og farmor

Ellers er prinsesse opkaldt efter sin afdøde mormor, Henrietta, sin oldemor, dronning Ingrid, og farmor, dronning Margrethe.

Efter dåben fortalte kronprinsparret, at det ikke havde været svært at blive enige om, at datterens navn skulle være Isabella.

Den lille prinsesse var ikke helt tilfreds med situationen kunne man høre under første del af biskop Erik Norman Svendsens tale. Hun faldt dog i søvn under talen.

Den lille prins Christian sad helt stille, mens lillesøster blev døbt (© DR)

Dåben er en adoption

Biskoppen talte det ikke havde været svært for ham at holde tæt med prinsessens navn. Ellers talte han om selve dåben og sagde, at den er noget andet og især noget mere end en navngivningsceremoni.

- Den er snarere en adoption, hvor Gud adopterer os som sine børn, og vi får Gud som vores himmelske far.

Kronprinsparret havde valgt populære og lette salmer, bl.a. de to morgensalmer "Nu titte til hinanden" og "Lysets engel går med glans", begge af B.S. Ingemann

ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter