Radiovært kastede vand i hovedet på gæst

Radioværten Niels Krause-Kjær smed under optagelserne til sit radioprogram vand i hovedet på sin gæst, der i 2003 kastede maling i hovedet på Per Stig Møller.

Radioværten Niels Krause-Kjær smed under optagelserne til sit radioprogram vand i hovedet på sin gæst, der i 2003 kastede maling i hovedet på Per Stig Møller. (Foto: dr)

Det gik anderledes for sig, da radioværten Niels Krause-Kjær i går lavede optagelser til sit radioprogram 'Krause på Tværs' på P1.

Til en snak om politisk aktivisme havde Niels Krause-Kjær inviteret Rune Eltard Sørensen i studiet.

Han er nyhedsredaktør på det venstreorienterede netmedie Modkraft, men mest kendt for at være en af de to aktivister, der i 2003 kom ind på Christiansborg med rød maling.'

Statsminister Anders Fogh Rasmussen blev overfaldet med rød maling af en aktivist fra Globale Rødder

Den ene, Lars Grenaa, ramte tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, mens Rune Eltard Sørensen få minutter senere formåede at smide rød maling i hovedet på den daværende udenrigsminister Per Stig Møller.

Vand i hovedet

I slutningen af optagelserne til radioprogrammet spørger Niels Krause-Kjær, om Rune Eltard Sørensen i dag tager afstand fra malingoverfaldet i 2003.

- Han sagde, at han ikke ville gøre det i dag, men at han på ingen måde tog afstand fra det, han gjorde på Christiansborg, fortæller Niels Krause-Kjær.

Det er da det står klart for radioværten, at Rune Eltard Sørensen på ingen måde har fortrudt, at han kaster et glas vand i hovedet på sin gæst.

Tog det cool

Samtidig spørger han, om det at kaste ting på folk ikke er en mærkelig måde at argumentere på - blot fordi man er uenig.

- Han er en frisk fyr, så han tog det meget cool, og vi talte videre med afsæt i det i programmet og sludrede også videre, efter at mikrofonerne var slukket, siger Niels Krause-Kjær.

Vandkastet havde han ikke nøje forberedt, inden programmet gik i gang, men det opstod heller ikke spontant.

- Jeg ville stille ham det spørgsmål og gøre et eller andet, hvis han ikke tog afstand fra det, og hvis stemningen ellers var god i studiet. Men jeg havde ikke besluttet hvordan, siger radioværten og tilføjer:

- Men at kaste vand i hovedet på mine gæster er altså ikke noget, der bliver en vane.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk