Boller i karry

Få køkkenchef Tina Jakobsens opskrift på boller i karry.

Boller i karry/kokossauce

Opskrifter til 6 personer

Råvare:

Boller:

  • 500 gr. Blandet svine/kalve hakkekød

  • 2 stk. finthakket løg

  • 1 fed hvidløg

  • 3 stk. æg

  • 5 dl. Kokosmælk

  • Lidt chilli efter ønske

  • 100 gr. Mel

  • Salt og peber

  • Kød røres sammen med lidt salt og peber. Løg, hvidløg, æg og kokosmælk tilsættes og det hele røres glat.

Sauce:

  • 1 stk. hakket løg

  • 2 fed. Hvidløg

  • 2 dl. Hvidvin

  • 1 dl. piskefløde

  • 2 dl kokosmælk

  • 3 spsk grøn karrypasta

  • 1 spsk syltet ingefær

  • ¼  stk knoldselleri skåret i små fine tern

  • Lidt maizena

Løg og hvidløg sauteres, selleri tilsættes og sautere i 5 min. Derefter hældes vin på og koges helt væk. Tilsæt derpå karry, ingefær, kokosmælk og fløde. Koges i 30 min, smages til og jævnes lidt med maizena.

Jordskokchips:

Tynde skiver af jordskokker friteres i 170 gr. Varm olie, dryppes af og drysses med fint salt.

Pynt:

Tynde skiver af bolsjebeder og frisk purløg og kørvel.

Facebook
Twitter