Boller i karry/kokossauce
Opskrifter til 6 personer
Råvare:
Boller:
- •
500 gr. Blandet svine/kalve hakkekød
- •
2 stk. finthakket løg
- •
1 fed hvidløg
- •
3 stk. æg
- •
5 dl. Kokosmælk
- •
Lidt chilli efter ønske
- •
100 gr. Mel
- •
Salt og peber
- •
Kød røres sammen med lidt salt og peber. Løg, hvidløg, æg og kokosmælk tilsættes og det hele røres glat.
Sauce:
- •
1 stk. hakket løg
- •
2 fed. Hvidløg
- •
2 dl. Hvidvin
- •
1 dl. piskefløde
- •
2 dl kokosmælk
- •
3 spsk grøn karrypasta
- •
1 spsk syltet ingefær
- •
¼ stk knoldselleri skåret i små fine tern
- •
Lidt maizena
Løg og hvidløg sauteres, selleri tilsættes og sautere i 5 min. Derefter hældes vin på og koges helt væk. Tilsæt derpå karry, ingefær, kokosmælk og fløde. Koges i 30 min, smages til og jævnes lidt med maizena.
Jordskokchips:
Tynde skiver af jordskokker friteres i 170 gr. Varm olie, dryppes af og drysses med fint salt.
Pynt:
Tynde skiver af bolsjebeder og frisk purløg og kørvel.