110 kilometer: Hardy har svømmet rundt om Bornholm

Hardy har svømmet rundt om Bornholm for at sætte fokus på børn, der er pårørende til psykisk syge.

Hardy Kjær ankom til Hammerhavn mandag aften. Billedet er fra dagen, hvor han begyndte sin svømmetur. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen © (c) DR)

Mandag aften gennemførte Hardy Kjær sin mission om at svømme Bornholm rundt. Dermed har han tilbagelagt de cirka 110 kilometer i Østersøen som den første nogensinde.

- Da jeg ramte Hammerhavnen, tænkte jeg "yes, yes, yes". Det er jo en gammel drøm, der går i opfyldelse. Der er jo ikke enhver, der gør det, siger han.

Han vil med turen rundt om Bornholm skabe omtale om og forhåbentligt skaffe penge til børn, der er pårørende til psykisk syge, via donationer til sin organisation PBISS, forklarer han.

Organisationens formål er at hjælpe børn, der er berørt af psykisk sygdom. Hardy Kjær har selv haft psykisk sygdom tæt inde på livet.

- Vi fik rejst nogle penge, men jeg tror ikke, at vi fik rejst så meget. Så vi skal ud at søge fonde. Det, håber vi på, kan lade sig gøre.

Planen var at nedlægge omkring 30 kilometer om dagen i fire dage. Men sådan blev det ikke. Vejret gav Hardy Kjær problemer, og derfor endte turen med at vare syv dage, hvoraf han har holdt længere pause, end han har villet.

Det var særligt kulden, som overraskede Hardy Kjær og tvang ham til at holde længere pauser, end han havde håbet på:

- Den sugede varmen ud på mig. Når der kom en enkelt regnbyge, så blev man simpelthen så kold.

Det er dog ikke første gang, Hardy Kjær forsøger sig med at svømme Bornholm rundt. Sidste gang opstod der problemer, som var større end de vejrmæssige udfordringer, svømmeren har oplevet i løbet af den sidste uges tid.

Hardy Kjær og en ledsager i en følgekajak måtte nemlig reddes af en helikopter, da deres følgebåd ikke kunne finde dem og slog alarm.

De to mænd var endt så langt ude fra kysten, at de ikke kunne svømme ind igen. Derfor tog Hardy Kjær også nogle ekstra forholdsregler i år. Han var blandt andet den eneste i vandet og havde mere hjælp på land.

Svømmeturen endte med at vare længere tid, end Hardy Kjær havde regnet med. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen © (c) DR)

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.