25000 følgere: Ung bornholmsk fotograf er et fænomen på Instagram

Den blot 15-årige Kirstine Mortensen fra Vestermarie har med sine dramatiske fotografier fået næsten 25.000 følgere på Instagram

Kirstine Mortensen - @iwasthesky - udstiller for første gang sine fotografier i den virkelige verden, nemlig på Bornholms Biblioteker i Rønne. Men 25.000 følger hende på Instagram. (Foto: © Morten Jeppesen, DR)

En ung bornholmer er blevet et hit på det sociale medie Instagram.

Kirstine Mortensen er kun 15 år gammel, men sin unge alder til trods har hun allerede fået næsten 25.000 mennesker til at følge sig på Instagram.

Følgerne kommer fra hele verden, og nogen af dem er selv amatørkunstnere, fortæller Kirstine Mortensen.

- Jeg får tit post fra mine følgere, hvor de har lavet tegninger af mine billeder. Og her i sommerferien skal jeg møde nogen af mine følgere i København. De er også er fotografer og på min alder, siger Kirstine Mortensen, der kalder sig iwasthesky på Instagram.

Fascineret af forladte steder

Kirstine Mortensen er meget betaget af forladte steder. Hun udstiller lige nu udvalgte fotografier på Rønne Bibliotek, og nogen af dem er taget på forladte steder.

- Der er noget specielt ved at være et sted, der ikke har været beboet i op til 10, 20, 30 år. De er ligesom små tidslommer, siger hun og fortæller, der er overraskende mange forladte steder på Bornholm, hvor hun bor og tager sine billeder.

- I det hele taget er jeg rigtig fascineret af ældre ting, de gør altid lidt ekstra ved billederne.

Vil gerne være kunstfotograf

Kirstine Mortensen har kun lige afsluttet 8. klasse, men hun har allerede fremtidsplanerne på plads.

- Jeg vil gerne være kunstfotograf. Det kunne være rigtig spændende, siger hun.

Men indtil videre er fotografiet kun en hobby for den unge bornholmer. Men det er en hobby, som allerede har kastet næsten 25000 følgere af sig på Instagram og skaffet Kirstine Mortensen sin første udstilling.