27 kilo amfetamin beslaglagt: Satudarah leverede stoffer til Bornholm

Politiet mener at have fået fat i bagmanden til det største narkofund på Bornholm. Manden er blevet anholdt med 27 kilo amfetamin.

En 39-årig mand fra Bornholm blev i sidste uge i dømt syv års fængsel for at have lidt over 4.300 ecstasypiller og knap seks kilo amfetamin. Nu skulle Bornholms Politi og Københavns Politi have fundet frem til en af de bagmænd, som har givet bornholmeren de mange stoffer. (Foto: Bornholms Politi)

I sidste uge blev en 39-årig bornholmer idømt syv års fængsel for besiddelse af omkring seks kilo amfetamin og 4.300 ecstasypiller.

Nu har politiet anholdt en af dem, som angiveligt har leveret stofferne til bornholmeren.

For i forbindelse med efterforskningen af det store narkofund på Bornholm har Københavns Politi, i samarbejde med Bornholms Politi, anholdt en 33-årig mand fra Københavnsområdet, som havde 27 kilo amfetamin på sin adresse, skriver politiet i en pressemeddelse.

Anklagemyndigheden på Bornholm oplyser ydermere, at den 33-årige har handlet på vegne af rockergrupperingen Satudarah.

- Det er en ret stor fisk, det må jeg siger, lyder det fra Benthe Pedersen Lund, der er chefanklager hos Bornholms Politi.

Den 33-årige er nu sigtet for overtrædelsen af loven om euforiserende stoffer, som i yderste konsekvens kan udløse helt op til 16 års fængsel, og det er en stor sag for Bornholms Politi.

- Det er den største narkosag, vi nogensinde har kørt her på Bornholm, siger chefanklageren.

Benthe Pedersen Lund forventer en hård straf til den formodede bagmand, hvis han bliver dømt i sagen. For manden har ifølge anklageren erkendt at have de 27 kilo amfetamin på sin bopæl, samt at have sørget for at over 4.300 ecstasypiller og knap seks kilo amfetamin kom til Bornholm.

- Vi vil gå efter en ret betydelig fængselsstraf i og med, at sagen med de næsten seks kilo amfetamin udløste syv års fængsel. Her har vi en, som skal dømmes for 27 kilo oveni de seks kilo, siger Benthe Pedersen Lund.

Forventer flere sager

I forbindelse med anholdelsen har politiets bandeenhed ”Særlig Efterforskning Øst” hjulpet Bornholms Politi med observationer, ransagning og anholdelsen af den 33-årige, lyder det fra efterforskningsleder fra Bornholms Politi Henrik Schou, som forventer, at der er flere sager på vej.

- Vi vil selvfølgelig efterforske videre og sprede vores efterforskning og strafforfølge dem, vi kan, siger han.

Men Henrik Schou påpeger, at efterforskningen blot er en af de to ben, som Bornholms Politi arbejder på i forbindelse med sagen. For kampen mod narkotika handler ligeså meget om det præventive arbejde i forhold til dem, som tager stoffer.

- Den måde vi kan tage de lavthængende frugter på, er de unge mennesker, som kan påvirkes af deres forældre, så vores anbefaling herfra er, at forældrene indgår i samarbejdet mod at bekæmpe narkotika på Bornholm, siger Henrik Schou.

Den 33-årige er også sigtet for brud på våbenloven, da ordensmagten fandt ammunition på mandens adresse i hovedstaden. Han har siddet varetægtsfængslet siden den 4. juli.

Mandens forsvarsadvokat vil ikke udtale sig på grund af navne- og referatforbud i sagen.

Facebook
Twitter