33-årig bagmand får 12 års fængsel i Bornholms største narkosag nogensinde

Politiet fandt blandt andet knap 4400 ecstasypiller under dets ransagninger.

En 33-årig mand er blevet idømt 12 års fængsel for sin rolle i Bornholms største narkosag. Desuden er han dømt for at have opbevaret 27 kilo på sin hjemadresse i hovedstaden. (Foto: Bornholms Politi © (c) DR Bornholm)

Bagmanden bag den største narkofangst på Bornholm nogensinde skal 12 år i fængsel.

Det afgjorde Retten på Bornholm i dag på baggrund af en tilståelse fra den 33-årige mand.

Manden erkendte flere af sagens forhold under dagens retsmøde. Han pointerede dog, at han var blevet truet af personer med tilknytning til rockergrupperingen Satudarah til at opbevare 27 kilo amfetamin og for at have fragtet adskillige kilo amfetamin og tusindvis af ecstasypiller til Bornholm via sejlbåd i påsken.

Chefanklager hos Bornholms Politi Benthe Pedersen Lund havde krævet minimum 12 års fængsel, og derfor glæder hun sig også over dagens dom.

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg er yderst tilfreds, fordi retten har fulgt anklagemyndighedens begæring på en straf mellem 12-14 år, siger hun.

Mandens forsvarsadvokat Jane Ranum så anderledes på dagens dom. Hun mener, at der er formildende omstændigheder i sagen, da manden ikke opbevarede og transporterede stoffer for egen vindings skyld.

- Han har handlet under tvang, han er blevet truet og været under pres. Desuden har han ikke tjent noget på det, så derfor mener jeg, at han bør have en mildere dom, end hvad man måske vil give i sager med de her mængder narko, siger Jane Ranum.

Den 33-årige ankede dommen på stedet.

Bornholms største narkofangst

Sagen begyndte den 1. maj i år, da Bornholms Politi konfiskerede 5.764 gram amfetamin og 4.357 ecstasypiller på adresser i Nexø og Rønne.

En 39-årig mand fra Nexø blev anholdt af politiet i forbindelse med narkofangsten, og han blev senere idømt syv års fængsel for netop opbevaring af stofferne og for at have til hensigt at sælge dem videre.

Han tilstod begge forhold i retten.

Narkofangsten, som af politiet kaldes det største narkofund på Bornholm, ledte efterforskerne til Københavns-området, da man mente, at sagen havde forbindelse til rockergrupperingen Satudarah, som planlagde at sælge narkotika på Bornholm.

Sammen med politiets bandeenhed Særlig Efterforskning Øst fik Bornholms Politi den 4. juli fat i den 33-årige, og ordensmagten fandt desuden de 27 kilo amfetamin på mandens bopæl i hovedstaden.

Derudover fandt politiet også ammunition på adressen.