Amerikansk avis roser dansk ferieø: "The Sunshine Island" er et must for madentusiaster

Bornholm får fine ord med på vejen i den amerikanske avis New York Post.

Man må ikke forlade Bornholm uden at have smagt "sun over God's home", lyder det fra anmelderen i New York Post. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

I USA har man fået øjnene op for Bornholm.

En journalist fra New York Post har besøgt Bornholm, og han har flere gode ting at sige om øen.

"Uhøjtidelig og afslappende. Øen består af gårde, kuperet landskab, gyldne bindingsværkshuse", lyder det blandt andet i anmeldelsen fra New York Post.

Men det er ikke kun landskabet og stemingen på Bornholm - som i artiklen benævnes som "The Sunshine Island" - der tiltrækker sig opmærksomhed. Det er i særdeleshed maden, som skribenten kredser om.

Journalisten betegner øen som et "must" at besøge for madelskere og fremhæver særligt Michelin-restauranten Kadeau. I artiklen interviewer han restaurantens køkkenchef, Nicolaj Nørregaard, der fortæller, at han har en del af sine madkundskaber fra sin bedstefar.

Et andet sted, som journalisten fremhæver, er Høstet, som er en gårdbutik, der sælger alskens produkter med havtorn. Også Øriginal Is, som serverer isruller, får en varm anbefaling. Lakridsmageren Johan Bülow og kaffe- og isbaren Norresan får også pæne ord med på vejen.

Udover de mere moderne former for madlavning fremhæver New York Post også en gammel klassiker, nemlig Sol over Gudhjem, som han oversætter "sun over God's home".

"Forlad ikke øen uden at have smagt dens signaturret; et uimodståeligt miks af æggeblomme, rugbrød og røget sild," lyder det blandt andet.

Journalisten fremhæver de mange røgerier, men anbefaler, at man spiser sin Sol over Gudhjem ved Gudhjem Røgeri.

Til sidst fremhæver skribenten de hyppige flyafgange til Bornholm fra København, men anbefaler, at man bliver en hel weekend. Her peger han på hotellet Nordlandet som en oplagt mulighed.

Det er ikke første gang, at Danmark får ros i udenlandsk presse. Eksempelvis har New York Times tidligere anbefalet deres læsere at droppe København og i stedet besøge Aarhus, som de på daværende tidspunkt kaldte "Europas næste hotte undergrundssted".

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.