Arbejdstilsynet: Arbejde på privatskole udgør sundhedsrisiko

Opkald fra forældre presser lærere på privatskole på Bornholm.

Rønne Privatskole fik i efteråret et påbud fra Arbejdstilsynet. Nu er telefonnumre til lærere fjernet fra intranet. (Foto: Jens Ørberg)

I efteråret fik Rønne Privatskole et påbud fra Arbejdstilsynet om at sikre, at høje følelsesmæssige krav i arbejdet ikke forringer medarbejdernes sundhed.

I rapportens beskrivelse af problemerne fremgår det, at det især er krævende forældre, der påvirker arbejdet negativt. Det kan være opkald sent om aftenen og i weekenderne - og sms'er døgnet rundt.

- Vores lærere er meget pligtopfyldende og vil gerne i dialog med forældrene. Men der skal være et frirum for medarbejderne. Det har der ikke altid været, siger skoleleder på Rønne Privatskole, Marianne Andersen.

Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdet med undervisning af elever ikke er planlagt, tilrettelagt og udført, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Arbejdet udgør derfor en risiko for medarbejdernes fysiske og psykiske sundhed.

Som konsekvens af påbuddet har skolen efter nytår sendt retningslinjer om lærerkontakt ud til samtlige forældre, og lærernes telefonnumre er nu fjernet fra intranettet.

- Kontakten er nu tilrettelagt, så det foregår inden for lærernes arbejdstid og det nu er op til den enkelte lærer, hvordan kommunikationen skal foregå, siger Marianne Andersen.

Facebook
Twitter