Baby-alligator er stadig på fri fod

Dyrepasser forklarer, at dværgkaimanen, der er en slags alligator, hellere vil flygte end at angribe.

Arkivfoto: Den dværgkaiman, der er på flugt, er omkring 50 centimeter lang og er stadig kun en unge. (© Krokodille Zoo)

Der er stadig grund til at se sig lidt ekstra for, hvis man er ude og spadsere i Gudhjem på Bornholm.

Den dværgkaiman, som i går tog på springtur i byen, er fortsat ikke fundet. Kaimanen, der er en slags alligator, er stadig en unge og måler cirka 50 centimeter.

Der er dog ikke grund til at frygte dyret. Det fortæller dyrepasser Kenneth Nielsen, der til daglig ser efter NaturBornholms tre voksne dværgkaimaner.

- Selvfølgelig skal man ikke nærme sig den, og hvis man ikke har forstand på, hvordan man håndterer den, så skal man holde fingrene fra den. Men det er ikke en kaiman, der angriber, hvis man kommer tæt på. Den vil hellere stikke af, siger Kenneth Nielsen og fortsætter:

- Nu har det været en lidt koldere nat, og de skal have varme for at være aktive. Jo mere koldt det er, des mere inaktive er de.

Dværgkaimanen blev sidst ved Gudhjem Svømmehal i går - søndag - sidst på eftermiddagen. Bornholms Politi har tidligere oplyst, at det har været i kontakt med mini-alligatorens ejer.

Man bør kontakte politiet, hvis man ser kaimanen. Bornholms Politi kan kontaktes på 114.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.