Billige færgebilletter kan blive endnu billigere

Færgebilletterne fra Bornholm bliver billigere fra september 2018 - men prisen kan måske sænkes yderligere.

I sidste uge meldte Mols-Linien, som fra september 2018 skal besejle Bornholm, nye lavere priser ud for færgebilletter. Men de kan blive endnu billigere. (© Mols-Linien)

Billetpriserne fra og til Bornholm falder drastisk fra september 2018.

Fra 2018 overtager Mols-Linien færgeruterne til øen, efter selskabet tidligere på året vandt udbuddet.

I sidste uge meldte firmaet så ud, at billetter for en bil med fem passagerer ville falde helt ned til en gennemsnitspris på 318 kroner mod de nuværende 600-800 kroner.

Men prisen kan falde yderligere. Der ligger nemlig 35 millioner kroner og venter på, at Mols-Linien kan sænke priserne endnu mere, når rederiet overtager sejladsen om to år.

Pengene er en del af den vækstpakke, som har gjort det muligt for Bornholmerfærgen at sætte sine priser ned med 26 procent fra den første september i år. Den bevilling skal fortsætte, mener det bornholmholske medlem af Folketinget Lea Wermelin (S)

- Der skal altså holdes fast, så Bornholm også får glæde af de ekstra 35 millioner med Mols-Linien, siger Lea Wermelin.

Hun er klar til at rejse sagen over for transportminister Hans Christian Schmidt (V).

- Jeg stiller spørgsmål til ministeren om sagen. Ikke fordi jeg tror, der er et problem, men jeg vil gerne se sort på hvidt, at de 35 millioner kroner også er til rådighed, når Mols-Linien overtager sejladsen, siger hun.

Lea Wermelin bakkes op af Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen.

- Det kunne betyde, at vi kom tættere på målet om trafikal ligestilling, men nu må vi se, hvor meget længere vi kan komme med de her midler, siger han.

Facebook
Twitter