Billigere færgebilletter til Bornholm forsinket

Helt tilbage i februar blev der afsat penge til at sænke billetpriserne efter sommerferien, men de billige færgebilletter er endnu ikke sat til salg.

Transportministeriet og Rederiet Færgen forhandler stadig om detaljerne om de billigere færgebilletter, som skal indføres om få uger. Tæt på en skandale, mener turisterhvervet. (Foto: Mikkel Soelberg Christensen © DR Bornholm)

Turisterhvervet på Bornholm får ikke gavn af, at færgepriserne falder efter sommerferien.

Folketinget bevilgede i februar 95 millioner kroner om året til billigere færgebilletter til en række danske øer. Men man kan ikke købe de billige billetter endnu, fordi rederiet Færgen og Transportministeriet stadig forhandler om, hvordan man får indført de billige billetter, og hvornår det skal gælde fra.

Det betyder, at turisterhvervet ikke kan markedsføre tiltaget. Formand for hotel- og restaurationsbranchen på Bornholm, Benny Schou, er mildest talt ikke begejstret.

- Det er tæt på at være en skandale, at man ikke har forhandlet det på plads her 14 dage før. Hvis man havde været hurtigere ude, kunne arrangører tilbyde pakkerejser med de nye priser.

- Det kan vi ikke nå nu, og derfor vil reduktionen have meget lille effekt for turisterhvervet i efteråret, siger han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) holder ferie, men ministeriet oplyser, at rabatten kommer enten den 15. august eller 1. september.

Det bornholmske medlem af folketinget, Peter Juel Jensen (V), håber, at der snart kommer en afklaring.

- De turister, der gerne vil besøge Bornholm til august og september, ved ikke hvilken pris, de kan bestille billetter til. Min klare opfordring til Transportministeriet og Færgen er, at de skal se at komme videre, siger Peter Juel Jensen.

Rederiet Færgen vil ikke kommentere sagen, så længe forhandlingerne stadig pågår. Rederiet oplyser dog, at man roligt kan købe en billet. Hvis den pågældende billet efterfølgende falder i pris, så får kunden forskellen refunderet.

Andre steder i landet er man klar med de nye og lavere billetpriser. For eksempel koster det efter 15. august 162 kroner at få bilen med Ærøfærgen mod 449 kroner i dag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter