Borgmester går imod monarkiet: Hvorfor kan man fødes til magt i 2016

Den bornholmske borgmester Winni Grosbøll delte tidligere på ugen et monarki-kritisk indlæg på sin Facebookside. Det har affødt en heftig debat.

Borgmester Winni Grosbøll møder kritik for sin udtalelse om kongehuset, blandt andet fordi hun, som her, har taget imod dronningen på flere officielle besøg på Bornholm. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Den bornholmske borgmester Winni Grosbøll delte for få dage siden et indlæg fra debattøren Anne Sophia Hermansen på Facebook, hvor hun gav udtryk for, at kongehuset er en institution, der hører fortiden til.

Det har fået debatten til at køre på de sociale medier - både om hvorvidt borgmesteren har ret, men også om man som borgmester kan skrive sådan.

http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2016/01/09/jeg-kan-ikke-komme-i-tanke-om-noget-mindre-dansk-end-kongehuset/Synes hun har ret, det er en institution, der i den grad er uden for alt det vi ellers hylder,

Posted by Winni Grosbøll on Sunday, January 10, 2016

Statusopdateringen fik flere til tasterne, både på Winni Grosbølls egen og på P4 Bornholms side.

Borgmesteren møder også kritik fra Konservative. Bent Nielsen mener, at indlægget er et udtryk for, at den bornholmske andedam er blevet for lille for borgmesteren.

Bent Nielsen

Den bornholmske andegård er blevet for lille for borgmester Winni Grosbøll. Sådan tolker den konservative Bent Nielsen borgmesterens udtalelse om, at kongehuset er uden for alt det, vi ellers hylder. Winni Grosbøll bør afholde sig fra at udtale sig om kongehuset, mener Bent Nielsen. Hvad mener du?

Posted by DR Bornholm - P4 on Tuesday, January 12, 2016

Debatten i de bornholmske medier og på de sociale medier har fået forfatteren af det oprindelige indlæg, Anne Sophia Hermansen, til at forsvare borgmester Winni Grosbøll i et nyt blogindlæg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.