Bornholm er blevet et internationalt rejsemål: 'Jeg måtte bare hertil'

Et stigende antal turister rejser langt for at holde ferie på klippeøen.

Flere og flere internationale turister besøger Bornholm. Enkelte kommer helt fra den franske ø Réunion i det indiske ocean for blandt andet opleve Store Torv i Rønne. (Foto: Frederik Sundby-Lebech - DR Bornholm)

Tusindvis af danskere, tyskere og svenskere holder hvert år ferie på Bornholm, men turister fra resten af verden har nu også fået øjnene op for den danske ø i Østersøen.

Sidste år overnattede 7.600 udenlandske gæster, som ikke kommer fra nabolandene, på større bornholmske hoteller og feriecentre. Det tal var steget markant siden 2008, hvor 4.600 gæster fra andre lande end vores nabolande overnattede.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Doris Breinstampf fra Frankenmarkt i Østrig er en dem, der er kørt over 1.000 kilometer for at komme til øen.

- For tre år siden så jeg en dokumentar om Bornholm i fjernsynet, og øen fremstod så smuk og fascinerende, at jeg bare måtte hertil, siger østrigeren, som har tilbragt to uger på øen med sin mand og børn.

Også uden for Europa er Bornholm blevet en mere kendt destination, og det mærker man i øens turistinformation.

- Vi mærker tendensen på flere forskellige måder. Der kommer rigtig mange forskellige nationaliteter i vores turistinformation på havnen. Senest har vi haft besøg af turister fra Argentina, USA og sågar den franske ø Réunion i det indiske ocean, siger Pernille Kofod Lydolph, der er direktør for Destination Bornholm.

Fremhævet af internationalt rejsemagasin

Det samme billede viser tallene om overnatninger fra Danmarks Statistik. I 2008 benyttede 744 ikke-europæiske udlændinge klippeøens større hoteller og feriecentre, mens antallet var præcis 2.000 sidste år.

Og selvom størstedelen af turisterne på Bornholm fortsat kommer fra Danmark og nabolandene i Østersøregionen, er den internationale tendens spirende, fortæller Pernille Kofod Lydolph.

Det skyldes blandt andet den positive omtale, øen har fået i de senere år – eksempelvis kom Bornholm sidste år i selskab med middelhavsøen Korsika og Guadeloupe i Caribien med nomineringen til verdens bedste ø, som det internationale rejsemagasin Travel+Leisure står for.

På Galløkken syd for Rønne ligger en af de mange bornholmske strande, som nogle turister rejser langt for at ligge på - til de flestes tilfredshed. (Foto: Frederik Sundby-Lebech - DR Bornholm)

Det er dog ikke alle turister, der har helt så store tanker om Bornholm.

- Jeg vil mene, at det er et sted, som man kun besøger én gang for at opleve det, så selvom det har været dejligt at opleve, kommer jeg nok ikke tilbage, lyder det fra Andy Claridge fra Wolverhampton i England, der har savnet flere liggestole og parasoller på strandene i de tre dage, han har tilbragt på øen med sin hustru. Så næste gang går turen til Tyrkiet.

Sidste år overnattede over 106.000 udenlandske turister på et bornholmsk hotel eller feriecenter.

Facebook
Twitter